Vlada čvrsto vjeruje u uspjeh dugog kruga privatizacije

Autor: dnevno.hr

U slučaju neuspjeha drugog kruga privatizacije splitskog brodogadilišta Vlada je obećala punu potporu za opstanak brodogradnje.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u prijepodnevnim satima stigla je u Splitsko brodogradilište gdje se iza zatvorenih vrata sastala sa sindikalnim predstavnicima toga poduzeća i predsjednikom Uprave Srđanom Kovačem.

U izaslanstvu s ministarima Ivanom Šukerom, Božidarom Kalmetom, Đurom Popijačem, Radovanom Fuchsom, te predsjednikom fonda za privatizaciju Vedranom Duvnjakom osvrnula se na privatizaciju brodogradilišta.


Premijerka je izrazila vjeru u uspjeh drugog kruga privatizacije, a slučaju neuspjeha istog, obećala je punu potporu Vlade za opstanak brodogradnje, navodi Slobodna Dalmacija.

– U narednom vremenu u suradnji s Upravom i sindikatima radit će se i na planu B – istaknula je Kosor nakon završenih razgovora.

Što konkterno znači plan B nije prezicirala, međutim iz izjave Srđana Kovača da se u ‘narednih mjesec i pol dana očekuje dosta teškog posla kako bi se iznašlo rješenje’, može se naslutiti kako se oko plana B za brodogradnju još zapravo ništa ne zna.

Nema pritiska

Premijerka je odbacila tvrdnju da Bruxelles pritišće Vladu oko pitanja brodogradilišta, a kako se neslužbeno može doznati, sporazumom između vlade i Europske komisije omogućeno je i da ona brodogradilišta za koja su u drugom krugu privatizacije ne pronađu investitori ne budu automatski likvidirana, već da svoju sudbinu pokušaju nastaviti stečajem s preustrojem.

Nakon toga sastanka, kako je službeno najavljeno, premijerka Kosor će prigodnim govorom obilježiti svečano porinuće novoga trajekta za državnoga brodara Jadroliniju. Zatim će se u splitskom hotelu Park sresti s najboljom hrvatskom atletičarkom Blankom Vlašić i predstavnicima Hrvatskog atletskog saveza.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.