Dusko Marusic/PIXSELL

VJERA NA HRT-u: Ovim su potezom Leopolda Mandića približili mnogima!

Autor: T. P.

Ceremoniju dočeka tijela svetoga Leopolda Bogdana Mandića na Hrvatskoj radioteleviziji u srijedu 13. travnja pratilo je više od 110 000 gledatelja, a Hrvatska radiotelevizija signal je za tu prigodu besplatno ustupila i drugim hrvatskim televizijskim kućama.

Hrvatska radiotelevizija u nedjelju 17. travnja od 11 sati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) izravno će prenositi misu posvećenu svetomu Leopoldu Bogdanu Mandiću iz župne crkve u zagrebačkoj Dubravi koja nosi njegovo ime. Neraspadnuto tijelo svetoga Leopolda ovih se dana nalazi u Zagrebu, a nakon zagrebačke katedrale bit će izloženo i u crkvi u Gornjoj Dubravi. Svečano euharistijsko slavlje predvodit će kotorski biskup, monsinjor Ilija Janjić. Redatelj je televizijskoga prijenosa Davor Borić, a urednik i komentator bit će Dragutin Siladi.

>>> ZNANOST NEMOĆNA PRED BOGOM: Tijela svetaca se ne raspadaju, nitko ne zna kako!

Sveti Leopold Bogdan Mandić drugi je kanonizirani hrvatski svetac, rođen je u Herceg-Novome, a veći dio života proveo je u Padovi. Cijeli svoj život posvetio je ispovijedanju te sjedinjenju Istočne i Zapadne Crkve unutar slavenskih naroda. Jedan je od dvaju svetaca koje je papa Franjo izabrao za zaštitnike Svete godine milosrđa.

Cjelokupno je događanje pobudilo zanimanje vjernika i javnosti. Ceremoniju dočeka tijela svetoga Leopolda Bogdana Mandića na Hrvatskoj radioteleviziji u srijedu 13. travnja pratilo je više od 110 000 gledatelja, a Hrvatska radiotelevizija signal je za tu prigodu besplatno ustupila i drugim hrvatskim televizijskim kućama.

Robert Anic/PIXSELL
Robert Anic/PIXSELL

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.