fbpx

Vinko Mikulić nakon Stazićeve pressice: ‘Ne odustajem sve dok ga ne kazne i ne vrati novac!’

Autor: Martina Galjan

Nakon što je Gavellin ravnatelj Darko Stazić oštro prozvao bivšeg računovođu za laži, te ga napao da u uredu drži Hitlerov životopis i rakiju s etiketom Ante Pavelića, Vinko Mikulić mu je poručio da 'ne može izmisliti račun na papiru'. Novinar Tomislav Jelić koji je pratio slučaj poručio je pak da podaci o računima, suprotno Stazićevoj tvrdnji, ne smiju biti poslovna tajna, budući da se radi o gradskom novcu.

– Sve što sam imao za reći, već sam rekao. A na Stazićevo klepetanje nemam više što dodatno reći – izjavio je otpušteni računovođa Gavelle nakon što ga je njezin ravnatelj Darko Stazić jučer na press konferenciji nazvao manipulatorom koji ga napada iz osobnih razloga. Podsjetimo, Mikulić je prije desetak dana javnosti predočio dokumente koji pokazuju da je u Gavelli oprano 3 milijuna gradskih kuna.

>>> Otpušteni Mikulić: 'Ne odustajem od borbe za pravednu Hrvatsku' Stazić: 'On laže i kleveće'

Stazić je već tada najavio da će tužiti Mikulića za klevetu, no umjesto toga je sazvao press konferenciju.
'Ne postoji slučaj Gavella, postoji samo pokušaj rušenja ugleda kazališta Gavella, zbog čega će se protiv bivšeg računovođe Vinka Mikulića pokrenuti kazneni postupak' ponovio je, te podastro podatke o poslovanju kazališta. Iz svog kuta, ispričao je da su problemi počeli 2008. kada su Mikuliću s njegova fiksnog telefona blokirani pozivi u inozemstvo, čime je onemogućen da zove u BiH. Nakon toga Mikulić prijavljuje kazalište DORH-u, Državnoj reviziji, policiji i Uredu za kulturu. Međutim, nitko u kazalištu ne nalazi ništa sporno. Državna revizija odbila je doći zbog zauzetosti, no nalaz je obavila privatna revizorska tvrtka.


Stazić: 'Mikulić ima Hitlerov životopis i rakiju s etiketom Ante Pavelića'

'Mikulić nije zviždač, nego klevetnik i osoba koja u svom uredu drži Hitlerov životopis i bocu rakije s etiketom Ante Pavelića. Kad sam ga pitao zašto to drži, odgovorio je: ‘A što ti imaš protiv Pavelića i Hitlera?’ Mikulić je na kolegijima imao ksenofobne i homofobne ispade: govorio je da Gavella ne smije angažirati strance, umjetnike istospolne orijentacije te da ne smije surađivati sa Srbijom. Bivšeg člana Kazališnog vijeća optužio je da radi za Udbu, a ukupno je više vremena provodio za šankom, nego na radnome mjestu za koje je godišnje bio plaćen 171.000 kuna' rekao je na pressici Stazić.

>>> MILIJUNI ZA GLUMAČKO 'BRATSTVO I JEDINSTVO': Ljuština i Stazić pet puta više od dotadašnje prakse plaćali su redatelje i dramaturge

Na temu spornih ugovora Student-servisa, novinarima je dao dokumente iz kojih je vidljivo je da njihova vrijednost opada od 2004. Te su godine bili sklopljeni u vrijednosti od 636.000 kuna, a primjerice 2010. njihova je vrijednost iznosila 333.000 kuna.

Kad je riječ o unajmljivanju stanova za smještaj gostiju, koje Mikulić smatra spornim, Stazić je objasnio da je to isplativije nego hotel. 'Da je Mikulić istinoljubiv, reagirao bi u vrijeme kad je kazalište negativno poslovalo i kad su neki dizali akontacije koje nisu vraćali' napomenuo je Darko Stazić.

>>> Ljuština na čelo Gavelle doveo Darka Stazića, udvostručio mu prihode i tako financirao Šerbedžijin 'Ulysses'
Vinko Mikulić telefonski nam je rekao da se ne čudi što Stazić samo prijeti prijavom za klevetu:

Mikulić: 'Ne odustajem dok ga ne kazne i dok ne vrati novac'

– Pa šta će me prijavit kad nema osnove za to, na račun kuće nisam popio ni kavu. A to njegovo izvlačenje novaca…. zamjeram toj njegovoj reviziji koja je naplatila a ništa nije radila. Kada sam poslao upite nisu odgovorili, a nigdje nema revizije koja ne surađuje sa šefom računovodstva. Kad sam dostavio upite ispostavili su račun i nikakva izvješća nisam vidio. Stalno viču da izmišljam cifre, a kako ja mogu izmisliti račun na papiru? On se sada pokušava izvući, a moj slučaj nije od jučer, traje već dvije i pol godine. Ja neću odustati sve dok ga ne kazne i dok ne plati dio novaca – poručio je Mikulić, koji je na kraju dodao: 'Mislim da će ovaj tjedan podmitit i odvjetništvo!'
Na slučaj se osvrnuo i novinar Hrvatskog lista Tomislav Jelić koji je pratio slučaj Gavella, te prvi objavio sporne dokumente.

-Gospodin Stazić na tiskovnoj nije demantirao ništa zbog čega ga se proziva. Napada Mikulića da je neradnik i homofob, što je bedastoća, i proziva ga zbog fiktivnih studentskih ugovora, gdje je otišlo preko 500 tisuća kuna, te zbog računa informatičkog snabdijevanja kuće te niza drugih stvari.

>>> Fiktivnim studentskim ugovorima kazalište Gavella rasipalo proračunski novac

Napomenuo je kako je važna i krajnja neodgovornost DORH-a, koji se nije ni nakon tri godine potrudio prihvatiti ili odbaciti prijavu.

Jelić: 'Gavellini računi ne smiju biti poslovna tajna'

– Recimo, kaznena prijava za fiktivne studentske ugovore u Matici Hrvatskoj završena je u nekoliko mejseci, ovdje nije ni nakon tri godine. Sumnjam da saborski Nenad Stazić utječe na odugovlačenje. A njegov brat Darko je okolo po Zagrebu širio priču da će podnijet tužbu za klevetu, no ni on, ni Lovrić ni Ljuština nemaju za što to učiniti. Ja zapravo molim Boga da ih podnesu, ali to se ne događa! No DORH bi se toga morao primiti!

Dodao je da će se osobno pobrinuti da afera Gavella postane predizborna tema kad je riječ trošenju proračunskih sredstava namijenjenih za kulturu.

– Riječ je o stotinama milijuna kuna koje građani uplaćuju u proračun, s tim se nemre gospodariti na način na koji to čini Stazić! Suludo je da ravnatelj kaže da je to poslovna tajna, jer ako to hoće – neka osnuje svoje privatno kazalište! Javnosti je dužan podastrijeti svaku potrošenu lipu!

Autor:Martina Galjan
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.