fbpx

Vijeće HRT-a odbilo prijedlog Silvije Luks oko datuma zajedničke sjednice

Autor: dnevno.hr

Predsjednica NO-a Silvija Luks-Kalogjera predložila je da se zajednička sjednica održi već 18. i 19. lipnja, u subotu i nedjelju, iako rok za prijavu na natječaj istječe 14. lipnja.

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj je sjednici odbilo prijedlog predsjednice Nadzornog odbora HRT-a Silvije Luks-Kalogjera kojim je od Vijeća tražila glasanje o datumu sazivanja zajedničke sjednice Vijeća i NO HRT-a na kojoj bi trebao biti izabran novi predsjednik Uprave HRT-a.

Luks je predložila da se zajednička sjednica održi već 18. i 19. lipnja, u subotu i nedjelju, iako rok za prijavu na natječaj istječe 14. lipnja. Takav je prijedlog protivan Poslovniku koji predviđa sazivanje zajedničke sjednice na kojoj će se otvarati prijave i utvrditi lista kandidata koji ispunjavaju uvjete iz natječaja u roku od 5 radnih dana od zaključenja natječaja te sazivanje nove sjednice na koju će se pozvati navedeni kandidati radi predstavljanja.

Programsko vijeće na čelu sa predsjednicom Nadom Zgrabljić Rotar odbilo je i intervenciju Silvije Luks u izbor glavnih urednika Hrvatske televizije (HTV) i Hrvatskoga radija (HRA). Luks je naime predložila da se taj izbor dovrši već do 15. srpnja, no prijedlog je također odbijen, budući da je to pitanje u nadležnosti Programskog vijeća, a ne predsjednice NO ili NO HRT-a.


Programsko vijeće na današnjoj je sjednici također usuglasilo i način na koji će Povjerenik za korisnike usluga HRT-a Zvonko Šeb podnositi izvješća Vijeću. Ta je funkcija uvedena novim Zakonom o HRT-u, a Šeb je na nju izabran prije tri tjedna.


Imenovani novi vršitelji dužnosti HRT-a: Glavna urednica televizije je Gordana Mrđen

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.