fbpx
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Vidoševiću nije bilo dovoljno ono silno bogatstvo, nabavio i bager od Dorina čokolade!

Autor: dnevno.hr

 Nadan Vidošević i njegova obitelj u posjedu su čak 26 nekretnina diljem Lijepe Naše koje je USKOK stavio pod blokadu. Uz brojne stanove, kuće, apartmane, zemljišta i pašnjake, brod i tri vozila Vidošević se htio novcem Kraša dočepati i Bagera

To što je ovih dana na suđenju Nadanu Vidoševiću, između ostalog potvrdila u svojem iskazu Vesna Rodić, doista je degutantno, i može kod onih s osjetljivim želucem izazvati perforaciju čira. Naime, Rodić je priznala da je bager koji je 2006. kupljen za privatne potrebe Nadana Vidoševića fakturirala Krašu. Nezaježljivom Nadanu Vidoševiću nije bilo dovoljno sve ono silno bogatstvo i nekretnine koje je gomilao na račun države i poreznih obveznika, nego je grabljivi bivši predsjednik uprave Kraša, još nabavio i bager. Podsjetimo, Nadan Vidošević i njegova obitelj u posjedu su čak 26 nekretnina diljem Lijepe naše koje je USKOK stavio pod blokadu. Uz brojne stanove, kuće, apartmane, zemljišta i pašnjake, brod i tri vozila Vidošević se novcem Kraša dočepao i bagera.

 Ovih je dana u nastavku suđenja bivšem čelnom čovjeku HGK i Kraša Nadanu Vidoševiću svjedočila vlasnica agencije za nekretnine Vesna Rodić, koja je sređivala dokumentaciju za zemljišta za Hrvatsku gospodarsku komoru pa tako i njezinog tadašnjeg šefa, i sadašnjeg optuženika Vidoševića. Ona je potvrdila na sudu kako je sve što je radila privatno za Vidoševića plaćeno preko HGK. Na taj način, stoji u optužnici protiv Vidoševića i njegovih suradnica, HGK je oštećena za 566 tisuća kuna. Naime, stvarni računi Komore uvećavani su za onaj dio koji se odnosio na privatne Vidoševićeve troškove, te je sve podmirivano iz budžeta HGK.

Ovo je već treća u nizu Vidoševićevih nekadašnjih suradnica koja je izrekla teške optužbe na račun bivšeg šefa HGK. On međutim tvrdi da svi ti ljudi ne govore istinu, te da nisu za njega izvlačili novac iz Komore. Međutim, ono što je Vesna Rodić potvrdila u svojem iskazu na sudu a to je da si je Vidošević novcem Kraša, kojem je bio predsjednik Uprave, krajem 2006. godine kupio bager, doista je degutantno, i može kod onih s osjetljivim želucem izazvati perforaciju čira. Riječ je o bageru što mu je trebao za radove na jednom od privatnih imanja. Kako je i Kraš u to vrijeme imao radove, Vesna Rodić je sve fakturirala toj tvrtki iako je u pitanju bila privatna Vidoševićeva kupovina.


Dakle, nezaježljivom Nadanu Vidoševiću nije bilo dovoljno sve ono silno bogatstvo i nekretnine koje je gomilao na račun države i poreznih obveznika, nego je grabljivi bivši predsjednik uprave Kraša, još nabavio i bager, koji je kupio Kraš.

Podsjetimo, Nadan Vidošević i njegova obitelj u posjedu su čak 26 nekretnina diljem Lijepe Naše koje je USKOK stavio pod blokadu. Uz brojne stanove, kuće, apartmane, zemljišta i pašnjake, brod i tri vozila Vidošević se htio novcem Kraša dočepati i Bagera. No, ni to nije sve, na meti USKOK-a našla se i kolekcija oružja vrijedna oko 296.000 kuna te poveća zbirka umjetnina, čija se vrijednost po nekim procjenama kreće i do 37 milijuna kuna. Istražujući svu tu imovinu USKOK je došao do zaključka da postoji nesrazmjer između obiteljske stečene imovine i legalnih prihoda do 2012. godine te da iznosi 38,4 milijuna kuna. Vidošević je trag pokušao prikriti prebacivanjem imovine na članove obitelji. I eto, takav čovjek umalo je 2010. godine postao predsjednik RH.
Što bi tek tada radio nezasitni Vidošević, neugodno je i zamisliti. Možda bi mu njegovi vjerni suradnici iz Kraša poklonili Bager od Dorina čokolade u prirodnoj veličini pokraj kojeg bi on ponosno pozirao. Kao što je pozirao pokraj svojih impozantnih lovačkih trofeja, kada je bio uvjeren da mu u njegovu bogaćenju, samo nebo može biti granica.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.