Facebook

(VIDEO) ZAMALO PROMAKNUO DETALJ: Dok su zaštitari iznosili Pernara, pogledajte što su učinili Bunjcu u sabornici!

Autor: T. P.

Pernar i Bunjac proteklog su tjedna bili i meta obrušavanja premijera Plenkovića

Oči šire javnosti u petak su tijekom sjednice Hrvatskoga sabora bile usmjerene u zastupnika Ivana Pernara kojeg su saborski stražari iznijeli iz sabornice nakon što se oglušio na zamolbu da napusti sabornicu. No, dok su Pernara iznosili, strogoća se trenirala na još jednom zastupniku Živog zida, Branimiru Bunjcu. Naime, njemu su zaštitari oduzeli mobitel dok je snimao što se događa s Pernarom, ne misleći vjerojatno na to da čitav događaj snima još nekoliko zastupnika. Kamera je, dakako, sve “uhvatila”, pa se i oduzimanje mobitela jasno vidi:

“Pogledajte kako mi saborski stražari otimaju mobitel iz ruke, pa se slobodno zapitajmo čemu služi saborski imunitet i kakav je odnos vladajućih prema ljudima koji predstavljaju obespravljene hrvatske građane”, napisao je Bunjac u petak na svojem Facebook profilu.

Podsjetimo, Pernar i Bunjac proteklog su tjedna bili i meta obrušavanja premijera Plenkovića.

U raspravi o izvješću premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća na kojima je sudjelovao u Bruxellesu saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac optužio je premijera da je nanio nepopravljivu štetu Hrvatskoj svojim posjetom Ukrajini.

“Vaše izvješće otvorilo mi je oči. Do danas sam gajio nadu da ste vi ipak hrvatski premijer, ali nakon vaših današnjih riječi čvrsto sam uvjeren da ste vi samo jedan briselski projekt i ništa drugo. Ovakvo zaklinjanje u sve ono što je na ovome kontinentu loše, doista se rijetko čuje. Klanjanje Europskoj uniji, vjera kao da se radi o nekoj religiji, ne sjećam se da je ijedan hrvatski premijer ovako govorio u ovom saboru. Niste se sramili koristiti riječ mainstream kao nešto pozitivno već ste izrazili svoje potpuno slaganje s time da jedan maleni kružok odlučuje o svemu što se dešava na ovom kontinentu sa nesagledivim posljedicima”, izjavio je Bunjac.

Ta je njegova izjava izazvala žestoku reakciju premijera.

“Vi meni sporite legitimitet hrvatskih birača i usuđujete se proglasiti me nečijim projektom. E, nećete. Jedna od ključnih zadaća, moja osobna kao političara, ali i kao predsjednika Vlade i predsjednika stranke, bit će politička argumentirana bitka i rasprava protiv vas i vaše politike i vaše demagogije i vašeg neznanja i vašeg dovođenja u zabludu brojnih hrvatskih birača”, poručio je Plenković i dodao:

“S brojnim neargumentiranim izjavama pokopali ste sebe same, a pretenzije da vi sebe uspoređujete s Radićem i s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, mogu proći samo u vašim uskim kružocima, ali ne i kod hrvatske javnosti”, rekao je između ostalog Plenković.

Dužan nije ostao ni Pernaru. U reakciji na Pernarovo obraćanje Plenković je rekao:

“Hrvatska javnost mora shvatiti da vi ne znate što govorite. Da govorite netočne stvari. Ono što vi radite već mjesecima nije dobro za higijenu javne rasprave. O čemu vi pričate? Čemu ste prisegnuli? Ustavu zemlje koja ne postoji?”, pitao je Plenković.

Autor:T. P.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.