Pixsell

(VIDEO) Vrkić šokirao: ‘Karamarko nije htio Kolindu nego mene!’

Autor: Hina

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić u srijedu je gostovao u emisiji Pressing na Televiziji N1, a u poduljem razgovoru s voditeljem Petrom Štefanićem prvi je put potvrdio priču koju je još 2013. objavio Globus. Prema njoj, HDZ je htio vrbovati Vrkića da postane njihov kandidat za predsjednika Republike; a u to vrijeme HDZ je vodio Tomislav Karamarko.

“Mi smo prijatelji, zemljaci”, rekao je Vrkić za Karamarka i nastavio: “Politički, nismo u svemu istomišljenici. Zahvaljujem mu na povjerenju. Htio je da budem predsjednik države… Ali, ne može biti predsjednik države netko tko ne zna engleski jezik”.

Doduše, u vrijeme kada je objavljena Globusova priča o mogućoj Vrkićevoj kandidaturi, i on i HDZ su to demantirali, a HDZ je u konačnici sredinom 2014. kao svoju kandidatkinju istaknuo Kolindu Grabar-Kitarović.

Iz visokog izvora u HDZ-u doznajemo da se Vrkić nije “povukao”.

“Istina, Karamarko je silno upirao da Vrkić postane naš kandidat, ali nije dobio potporu u stranci! Zato je Vrkić otpao!”, dodao je.

Kao što smo već pisali, Mate Radeljić, tada šef Vrkićeva ureda snažno se zalagao za to da njegov šef, osječki gradonačelnik, bude HDZ-ov predsjednički kandidat.

Međutim, ostaje pitanje zašto ga je Kolinda Grabar-Kitarović uzela i zadržala za savjetnika. Dobro upućeni tvrde da se ona očito držala one poznate poslovice: “Prijatelje drži blizu, a neprijatelje još bliže”.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.