fbpx

VIDEO: Već dva mjeseca cijev puca svaki dan, stanari plaćaju blatnu vodu

Autor: Zoran Stupar

Vodovodna cijev je stanovnicima Ulice hrvatskih redarstvenika u Vinkovcima postala noćna mora. Već dva mjeseca cijev svaki dan puca. Odgovorni zasad nemaju dugoročno rješenje.

U našu redakciju ovih su dana pristigle pritužbe stanovnika Ulice hrvatskih redarstvenika u Vinkovcima. Naime, oni već godinama trpe puknuća vodovodnih cijevi u svojoj ulici. Zbog toga na teren stalno izlaze radnici Vinkovačkog vodovoda i kanalizacija. Oni su donedavno ulicu ‘krpali’ dva do tri puta godišnje, a otkad se krenulo u izgradnju kružnog toka na obližnjem križanju, sav promet je preusmjeravan kroz Ulicu hrvatskih redarstvenika. To je dovelo do katastrofalnog stanja u kojem je cijev, zbog velikog broja automobila i teretnih vozila, pucala svakodnevno. U ulici se nalazi i dječji vrtić.

– Cijev je dva mjeseca pucala svaki dan. Svaki put su došli radnici, bageri, voda je isključivana. Nakon što su je ponovo uključili, po sat vremena je tekla blatna voda koju također moramo plaćati – priča Vladimir Soldo. On se u nekoliko navrata obraćao Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji, ali dosad nije dobio nikakav odgovor.

– Voda i danas curi. To je postalo strašno – ogorčen je Soldo.


Hitna zamjena u planu

U Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji kažu da su svjesni problema.

– Naša tvrtka je upoznata sa problemima nastalim u Ulici hrvatskih redarstvenika te smo u više navrata otklanjali puknuća u navedenoj ulici. Navedeni problem je nastao prilikom izrade kružnog toka na križanju ulica Lapovačke, Kačićeve i Duge kada je sav promet preusmjeren u Ulicu hrvatskih redarstvenika. Budući da ista nije predviđena za veliki broj automobila kao i tereta, došlo je određenih problema i na vodoopskrbnoj mreži. Zbog sve većeg broja intervencija na vodoopskrbnoj mreži u navedenoj ulici, u interesu i planu nam je što hitnija zamjena kompletnog cjevovoda u Ulici Hrvatskih redarstvenika – stoji u odgovoru na naš upit koji potpisuje direktor Dražen Milinković.

Je li voda ispravna?

Zbog čestog pucanja i dotrajalih cijevi, stanovnici ulice sumnjaju i u zdravstvenu ispravnost vode. U VVK kažu kako nema razloga za zabrinutost.

– Zbog očuvanja zdravlja ljudi i obveza koja nam nalaže zakonska regulativa naša tvrtka redovito provodi fizikalno-kemijske i bakteriološke analize. Analize se vrše putem ovlaštenih laboratorija što za našu tvrtku vrši Veterinarski zavod Vinkovci. Naša tvrtka također svakodnevno provodi analize vode putem internog laboratorija kako bi do korisnika došla zdravstveno ispravna voda te ni u jednom trenutku kakvoća vode na području grada Vinkovci nije bila upitna – piše u priopćenju.
Nadamo se kako će se ova neugodna situacija, za koju stanovnici ulice nisu nimalo krivi, razriješiti što hitnije.
Autor:Zoran Stupar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.