fbpx
Facebook

(VIDEO) U isto vrijeme održat će se ‘Hod za život’ i paralelni ‘Hod za slobodu’! Na koji ćete vi?

Autor: dnevno.hr

Nakon što je objavljeno da će se 19. svibnja 2018. u Rijeci prvi put održati manifestacija “Hod za život”, inicijativa “Građani i građanke Rijeke” najavili su održavanje paralelnog “Hoda za slobodu” koji će se održati istog dana kad i “Hod za život”.

Njihov dopis prenosimo u cijelosti:

“Ovim skupom želimo ukazati na činjenicu da je Rijeka oduvijek bila grad tolerancije i prihvaćanja, ne grad isključivosti, kao i na to da svaka obitelj ima pravo sama sebe definirati: obitelj je skupina ljudi koju veže ljubav, ne uskogrudne definicije. Hod za slobodu prepoznaje pravo izbora kao ljudsko pravo, kako u kontekstu tjelesne autonomije i odlučivanja o trudnoći i potomstvu, tako i u kontekstu odabira partnera ili partnerice.


Rijeka je ponosna na svoj identitet. Rijeka je grad različitosti i slobode. Okupit ćemo se za život, za život koji je dostojanstven, siguran i u koji se ne upliće kler. Okupit ćemo se protiv laži i manipulacija; radi zaštite žena i ženskih života. Okupit ćemo se kako bi slavili obitelj u svim formama: nuklearne i dugine obitelji, obitelji bez djece, jednoroditeljske obitelji, samohrane obitelji, posvojiteljske obitelji, udomiteljske obitelji, izvanbračne zajednice bez zajedničke djece, izvanbračne zajednice sa zajedničkom djecom – za obitelj u svim oblicima, za ljubav bez nametnutih pravila i očekivanja!

Rijeka je za ljubav! Rijeka je za slobodu!

Vidimo se 19. 5. u 10 sati kod Riječke banke!”

Pogledajte podršku koju su im uputili neke javne osobe:Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.