Screenshot_

(VIDEO) TKO TO KRADE SRPSKA DRVA? Pupovac progovorio o pljački trupaca iz srpskih šuma

Autor: S.V.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, govorio je u Saboru o pljački šuma koje su u vlasništvu Srba.

“Već godinama je u tijeku raširena i nesankcionirana pljačka šuma pri čemu se u Hrvatskoj godišnje nelegalno posiječe 300.000 kubika trupaca i drvne mase od 600.000 do 800.000 kubika. To je značajno bogatstvo”, kazao je Pupovac te malo podrobnije objasnio:

“Oni koji protuzakonito sijeku tuđu šumu, oni koji švercaju tu šumu, oštećuju podjednako privatne vlasnike, državni proračun i uništavaju nacionalno bogatstvo. Ono što smo znali čuti od lokalnog stanovništva je da lokalna policija zažmiri kada prolaze kamioni koji izvoze trupce ilegalno posječenih šuma. To je iznimno zabrinjavajuća pojava jer se uništava ekološki sustav nekontrolirano u ovoj zemlji. Iznimno zabrinjavajuća zbog toga jer se sirovina, resurs koja ta nerazvijena područja mogu koristiti za to da stvore kakve, takve uvjete za svoj život, da se razviju male pilane, da imaju održivost i opstanak, da se ljudi mogu zaposliti na tim područjima, da općine, županije i gradovi i država mogu prihodovati ono što trebaju prihodovati aktivnošću te vrste. Mi smo slijepi na to. Zašto? Pa to su ionako srpske šume. Koga briga za to. Neka sijeku. Ma nisu srpske! Kao što ’90-te  i ’91 nisu bile komunističke i jugoslavenske kada su se pljačkala poduzeća i uništavalo nego su bile hrvatske. Tako su i ove šume naše i bit će naše dok mi budemo vodili brigu o njima i dok nas bude ovdje”,  kazao je Pupovac.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.