Screenshot/Youtube

(VIDEO) STIGLO NAJAVLJENO NEVRIJEME: U Umagu i Dajli već pala 44 mm kiše, udari tramontane gotovo 100 km/h

Autor: Dnevno.hr

Glavnina sustava pogodila je Umaštinu gdje je pala obilna kiša. Automatske meteorološke postaje u Umagu zabilježile su do 44 mm kiše, a istu količinu izmjerila je i postaja u Dajli. Na aerodrom Portorož palo je još i više kiše, čak 52 mm, javlja Istramet.

Izražen kišni val zahvatio je i Poreč uz prolazno jak vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najjača tramontana zabilježena je u Dajli gdje je udar vjetra iznosio čak 87 km/h!

Krajnji jug Istre kiša je zaobišla, dok prema dojavama s terena na Labinštini nema struje, a u mraku se našao i tunel Učka. Nakon što je sustav protutnjao Istrom i Kvarnerom, velika oblačna masa u 11 sati već se nalazi pred Karlovcem, a u idućim satima zahvatit će veći dio središnje Hrvatske.

U nastavku dana očekuje nas nastavak promjenjivog vremena. Glavnina oborina stiže kasno navečer i u noći na ponedjeljak, izvješćuje Istramet.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.