VIDEO: Šeks: Svime što imam jamčit ću za predizborni kredit HDZ-a

Autor: M.S.

Za istragu pokrenutu protiv cijele stranke, kao pravne osobe, potpredsjednik Sabora Šeks krivi samo i isključivo Ivu Sanadera i bivšu blagajnicu stranke, Branku Pavošević. Nitko iz predsjedništva nije znao za bilo što da je Sanader radio.

Vladimir Šeks je optimistično procijenio da HDZ ima puno više šanse ostvariti veliki uspjeh na izborima, no što prognoziraju ankete. U emisiji ‘Karte na stol’ Osječke televizije Šeks je otkrio da u anketama koje je proveo sam HDZ, stranka tek nešto malo slabije kotira no na prethodnim izborima.

Za istragu pokrenutu protiv cijele stranke, kao pravne osobe, potpredsjednik Sabora Šeks krivi samo i isključivo Ivu Sanadera i bivšu blagajnicu stranke, Branku Pavošević. Nitko iz Predsjedništva stranke nije znao za kriminalne Sanaderove postupke, ustvrdio je također, te dodao i da je Sanader krišom obavljao nezakonite transakcije.

Nitko iz stranke također nije znao ni na koji je način Sanader kupio novi blindirani BMW, koji je bio prikazan u računima kao donacija dijaspore. Što se tiče upravljačkih prava MOL-a nad INA-om, Šeks je rekao da su sve poslovne i političke odluke Vlade bile transparentne, odnosno da za njih nema kaznene odgovornosti.

– HDZ je najodgovorniji za stanje u kojem se našao. Toliko dugo smo na vlasti da snosimo političku odgovornost zbog mangupa u našim redovima, posebno zbog najvećeg Mangupa, i mi ćemo tu odgovornost podnijeti. Dođe li do podizanja optužnice protiv HDZ-a i do kažnjavanja ili oduzimanja nepripadajuće imovinske koristi, i to ćemo podnijeti – rekao je Šeks.

Kad je došao red na priču o Željku Jovanoviću, saborskom zastupniku kojem je HDZ ukinuo imunitet, Šeks se poziva na savjest i pravni red, te objašnjava kako se to trebalo učiniti kako se više ni bi mogao skrivati iza imuniteta zbog govora mržnje.

Ipak, Šeks govorom mržnje ne drži izjavu Josipa Đakića na saboru HDZ-a u Osijeku, o tome da ga imena članova SDP-a navode na zaključak da se sastavlja neka srpska, a ne hrvatska vlada. Đakić je, po njemu, ‘samo konstatirao da bi, sudeći po imenima, to mogli biti pripadnici određene nacionalnosti’.




Šeks će, kaže, cijelom svojom imovinom jamčiti za HDZ, ako to bude potrebno za dobivanje kredita kako bi financirao izbornu kampanju.




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.