VIDEO: Privedena jer je skinula zastavu EU-a i stavila hrvatsku

Autor: Hina/Dnevno

Tijekom razgovora u policiji od 21-godišnjakinje je oduzeta zastava Europske unije, koja je vraćana Gradskoj upravi, a protiv nje će biti podnesen optužni prijedlog.

Sa zgrade splitske Gradske uprave 21-godišnja K. Ć. skinula je danas zastavu Europske unije i umjesto nje istaknula zastavu Republike Hrvatske, zbog čega je bila privedena u policiju, odakle je puštena nakon prekršajne obrade, izvijestila je popodne splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Po neslužbenim informacijama, zastavu Europske unije skinula je Kristina Ćurković – aktivistica udruge “Volim Hrvatsku”.

Tijekom razgovora u policiji od 21-godišnjakinje je oduzeta zastava Europske unije, koja je vraćana Gradskoj upravi, a protiv nje će biti podnesen optužni prijedlog iz članka 18. Zakona o prekršaju javnog reda i mira, rečeno je u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Kako javlja Dalmacija News, kada je djevojku zaštitarka upitala što to radi, odgovorila je:

– Skidam zastavu koja neovlašteno, bez ikakvog temelja stoji na jednoj hrvatskoj ustanovi, te postavljam zastavu Republike Hrvatske. Skidam zastavu pod kojom je toliko zla učinjeno hrvatskom narodu i hrvatskim generalima. Ova fantomska zastava je protuzakonito stavljena na zgrade državnih i gradskih ustanova i institucija. Isticanje ove zastave vrijeđa kodeks, ugled i dostojanstvo hrvatskih građana! – odgovorila je zaštitarki Kristina Ćurković, odjevena u crnu majicu s likom Ante Gotovine. Odbila se spustiti, usprkos inzistiranju zaštitarke, javlja Dalmacija News, koja je objavila i video:




Autor:Hina/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.