Foto: kolaž Dnevno Foto: Screenshot, Facebook

(VIDEO) PRISVOJIO POMORSKO DOBRO I PRIJETIO NOVINARKI: ‘Ajde, stavi me u medije, je** ti pas…!’

Autor: L.B.

U srijedu se na otoku Drvenik Veli dogodio incident, u kojem su sudjelovali muškarac koji pomorsko dobro smatra svojim vlasništvom zajedno s njegovim gošćama iz Češke te dvije kupačice od kojih je jedna splitska novinarka, umjetnica i spisateljica, Tonka Alujević, koja je sve i snimila te objavila na društvenim mrežama.

Zbog svega je morala na kraju intervenirati i policija, koja je morala doći čak s otoka Šolte zbog incidenta na plaži.

– Gospođe, gospođe, kako ste došli do plaže? Pješke?

– Ja sam novinarka, znate li hrvatske zakone? Želite li završiti u medijima?

– Ajde stavite me u medije, ajde stavite me! Ali prvo odite u katastar pa pogledajte da je to moja plaža privatna. Jedna crta nema pomorskog dobra. Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku! Stavi me u medije! Aj stavi me u medije! Je*o ti Bog mater! Stavi me u medije, je*o ti pas majku u pi*ku!

Kako je sama Alujević prepričala na društvenim mrežama, prijateljica i ona odlučile su otići na kupanje na otok Drvenik Veli. Ostavile su automobil na javnoj makadamskoj cesti, spustile se do mora i došle do kapelice Sv. Nikole gdje se nalazi plaža. Potom su se oko 14 sati na plaži pojavile Čehinje.

Jedna od njih, kako tvrdi Tonka Alujević, udarila ju je mobitelom po glavi i poručila joj da se gubi s privatne plaže. Prijateljica novinarke sve je snimila, a na snimci se čuje i kako razgovaraju s navodnim “vlasnikom plaže” koji ih je preko Čehinjinog mobitela stao vrijeđati.




Ovako je zvučao verbalni napad na kupačice, koji je prijateljica novinarke snimila mobitelom.

“S nogama u moru upozorila san ga da san novinar, da ne poznaje hrvatske zakone i da će svršit u medije. Na to kreću uvrede, prijetnje, majke, pasi, i ženski spolni organi u kombinacijama. Ostale smo sidit. Mirno. Tomek je zva Policiju. Jedno sto puti i vršija pritisak. Prijavija je Manjin broj auta (Čehinje mu dojavile) koji je šef u Policiji istraživa cili dan jer nije moga povezat o kojoj se grupi i lancu kriminalaca radi. Bacalo mu je malo na klan Ljube Zemunca ali nije bilo svih elemenata. Nevjerovjatno ali istinito, uskoro sa Šolte pa priko Trogira dolazi veliki policijski gliser s 4 člana posade. Radi čega? Radi dvi žene koje točaju noge u moru. Izlazi policajka sa zapisnikon i kolega joj. Gleda nas dvi. Kaže: “Mislila sam da mu vas dvije sjedite u dnevnom boravku. Prijavio je povredu posjeda.” Pogledala je video i odma na mobitel zvala dotičnoga vlasnika Jadrana i svih ostalih mora, pa mu je saopćila da je upravo dobija kaznenu prijavu radi toga i toga i još toga i toga…. On se branija da to nije istina jer tukac nije zna da je moja prija sve dokumentirala. A još ima i novi mobitel. U to istin puten priko sika dolaze Drnišani. Dvi mlade cure i dva momka. Isprid samih policajaca, Čehinje napadaju i njih i tiraju ih sa sika. Zbunjeni obraćaju se policiji i pitaju u čemu je problem. – Uživajte! – kaže policajka”, napisala je Tonka Alujević na društvenim mrežama.




Sve podatke o identitetu kazneno prijavljenoga ima policija u Trogiru koja jedva čeka da in se mediji jave i moli da ovo izađe u javnost jer in je više dosta ovakovih lapana i njihovih lažnih dojava. A i košta brate mili. Prošla san nešto mora, oceana, na Jadranu se nisan iskrcala samo na Susak i Jabuku. Ovo jos nisan doživila – kaže Alujević i poručuje za kraj:

– Dalmacijo pomakni guzicu, neš se imat di okupat!

“I za kraj napomena svakome tko se nađe u sličnoj situaciji: Šest metara od crte mora prema kopnu je pomorsko dobro i ono je opće dobro. To nije čak ni javno dobro, tu nema vlasništva. Drage čitateljice i čitatelji, domaći i gosti, apsolutno se imate pravo kupati gdje god želite na Jadranu! Nitko vas ne može, niti smije potjerati! Ako to i naprave, pozovite policiju koja će uzurpatore kazniti sukladno hrvatskim zakonima koji im ne daju za pravo”, poručila je Alujević.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.