Dalibor Urukalovic/PIXSELL

(VIDEO) Plenković i Jandroković podržali Pupovca! Evo što su rekli o Brkiću

Autor: Dnevno.hr/Hina

Predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskog sabora, Andrej Plenković i Gordan Jandroković u ponedjeljak su, vezano uz afere nestanka spisa iz Općinskog državnog odvjetništva i lažnih SMS-ova, za koje se veže ime drugog čovjeka HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića, pozvali su institucije da svaku aferu istraže do kraja, bez obzira tko i na koji način je u njih upleten.

“Samo na taj način možemo imati povjerenje građana u sustav, u ovom konkretnom slučaju u pravosudni sustav, odnosno DORH, policiju i sve nadležna tijela”, rekao je Plenković nakon polaganja vijenaca na Mirogoju upitan za aferu izgubljenog spisa iz 2011. i aferu lažnih SMS -a u koje je navodno upleten Brkić.

Poručio je kako očekuje da će čelnici nadležnih institucija učiniti sve da se do kraja rasvijetli svaka od tih afera.

Na pitanje je li Milijan Brkić postao teret za stranku, odgovorio je da je vodstvo stranke predugo u politici i preodgovorno da bi pod nekim ozračjem i pritiskom donosilo zaključke.

“Kada se sve rasvijetli, vidjet ćemo što je točno a što nije”, istaknuo je.

Izjavu koalicijskog partnera i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara (HNS) kojega aktualne afere podsjećaju na trilogiju “Kum”, Plenković nije posebno komentirao rekavši samo da se Štromar “tu figurativno izrazio”.

Jandroković: Ovo nema veze s HDZ-om




Ni predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nije htio spekulirati o Brkićevoj budućnosti u HDZ-u.

“Nama je u interesu da se rasvijetle sve pojedinosti u oba ova slučaja”, rekao je Jandroković upitan za afere lažnih SMS-ova i  gubitak spisa o istražnim postupcima.

Kao predsjednik Sabora pozvao je sve institucije da profesionalno i korektno obave posao.




“Ako je i bilo grešaka u prošlosti, ako su neki ljudi i zloupotrebljavali sustav, oni koji sada vode institucije i rade na tim predmetima, moraju profesionalno, kvalitetno i nadasve pošteno napraviti svoj posao kako bismo mogli utvrditi činjenice i onda nakon toga donositi političke odluke”, rekao je Jandroković.

Odbacio je optužbe oporbe na račun HDZ-a kao odgovornog za korumpiranost institucija.

“Ne slažem se s tom ocjenom, ovo nema veze s HDZ-om, ovo ima veze s ljudima koji su zloupotrijebili sustav. Od kuda su oni došli, jesu li članovi stranke ili nisu, pokazat će, nadam se istraga, ali još jednom ponavljam – ohrabrujemo institucije da rade svoj posao”, istaknuo je Jandroković.

Pozdravio je i izjavu saborskog zastupnika Milorada Pupovca koji je najavio da bi išao u Vukovar na Dan sjećanja ako bi to pridonijelo poboljšanju odnosa “između Hrvata i Srba u Vukovaru, Hrvatskoj i na prostoru bivše Jugoslavije”.

“Naravno da pozdravljam ako će to zaista pridonijeti kvaliteti odnosa između hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine”, rekao je Jandroković upitan za komentar te Pupovčeve izjave.

Autor:Dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.