VIDEO: Ovako hrvatski dožupan veliča Srbiju: ‘Kordun srce Krajine: Napadnu li, zažaliće’

Autor: dnevno.hr

Ti tekstovi njima predstavljaju problem, ali meni ne. Nastajali su na prvoj liniji i bili su realan prikaz stanja naše, srpske, vojske s prve borbene linije. Tih reportaža ni danas se ne odričem, izjavio je Rkman za portal Glas Srpske u subotu. A čega se i dožupan Sisačko-moslavačke županije još uvijek nije spreman odreći, možete pogledati u priloženom videu.

Novoizabrani dožupan Sisačko-moslavačke županije, predsjednik Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Bogdan Boro Rkman i prije nego što je preuzeo novu dužnost dobio je kontroverzni predznak zbog veličanja Srpske vojske ratnih godina kao suradnik lista 'Vojska Krajine'.

'Kordun srce Krajine: Napadnu li, zažaliće' i 'Tenkisti kapetana Miomira Majstorovića: Gvozdeni bedem na Kupi' – to su naslovi tekstova objavljenih u srpnju 1993. godine u 'Vojsci Krajine', listu Srpske vojske Krajine.

– Ti tekstovi njima predstavljaju problem, ali meni ne. Nastajali su na prvoj liniji i bili su realan prikaz stanja naše, srpske, vojske s prve borbene linije. Tih reportaža ni danas se ne odričem – izjavio je Rkman za portal Glas Srpske u subotu.

Na pitanje zašto branitelji osporavaju legitimitet njegovog izbora za sisačko-moslavačkog dožupana odgovorio je da oni imaju svoje stavove, ali i da ih ne mogu nametati kao moralne vertikale hrvatskog društva.

– Ne mogu te organizacije i njihovi eksponirani članovi Srbima određivati tko će ih i na koji način predstavljati. Želim da vjerujem da je to vrijeme iza nas – izjavio je Rkman.

Uz Rkmana se u snimci priloženoj na dnu teksta pojavljuje i Miodrag Linta, predsjednik koalicije udruženja izbjeglica Srba i Rkmanov vjenčani kum. Također, Linta je koalirao i sa Srpskom naprednom strankom (SNS), čelnika Tomislava Nikolića. Ta je stranka nastala krajem listopada 2008. od nekadašnjih članova Srpske radikalne stranke (SRS) koji su stali uz bivšeg zamjenika predsjednika SRS-a Nikolića nakon njegova sukoba s čelnikom radikala Vojislavom Šešeljem. Nikolićeva stranka na izbore izlazi u koaliciji s oporbenom Novom Srbijom (NS) bivšeg ministra infrastrukture Velimira Ilića, Pokretom Snaga Srbije (PSS) i Pokretom socijalista (PS), a uz potporu Asocijacije malih i srednjih poduzeća i Koalicije udruga izbjeglih u Srbiji, predvođene Miodragom Lintom.

Međutim, koliko je Rkman uvjeren vlastitu tvrdnju o prolaznosti jednog razdoblja može se provjeriti u priloženom video uratku u kojem je jasno vidi veličanje srbijanskih nacionalna obilježja.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.