foto:Screenshot

(VIDEO) Oglasio se Ante iz Dicma: Nakon ‘avanture’ s maloljetnicom završio na sudu: ‘Nije gotovo!’

Autor: Dnevno

Ante Vladović iz Dicma kojeg je javnost upoznala nakon nestaka maloljetne Ane Kliškinjić iz Dicma, snimio je novi video u kojemu je svojim pratiteljima pokazao kako priprema automobil za put, a usput je otkrio da je posljednjih dana imao problema sa policijom.

“Bio sam jučer na sudu, ali to još nije gotovo, pa ne smijem govoriti detalje”, kazao je Ante.

17-godišnja malotljenica umeđuvremenu se vratila kući, no tu kreću problemi njenim roditeljima i obitelji. Slobodna Dalmacija doznala je da je policija bila u kući i oduzela lovačke puške ocu i jednom članu obitelji te su istraživali jesu li skinute kvake s prozora i vrata, kako je tvrdila maloljetnica.

Podsjetimo, od 23. veljače kreće agonija Anine obitelji, kad su roditelji policiji prijavili nestanak maloljetnice koji je odmah objavljen u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Djevojka je  tog dana kroz ujutro otišla u školu u Splitu i nije se vratila kući do večeri.

Pismo prijateljici

Ubrzo se saznalo da je ostavila pismo prijateljici u kojem objašnjava razloge odlaska te je obaviještena profesorica i  ravnatelj škole koji su kontaktirali roditelje. Osim pisma koje govori o razlozima odlaska, roditeljima se javlja osoba koja kaže da je malodobnica otišla dragovoljno s punoljetnom osobom s kojom se druži dulje vremena.

O svim detaljima je obaviještena policija kojoj je to bio dovoljan znak da djevojka nije žrtva kaznenog djela te time prestaje biti njihov prioritet što se tiče potrage. Obitelj ne može shvatiti kao policija nije u stanju doći do punoljetne osobe s kojom im je kćerka te smatraju da ne poduzimaju sve što mogu.




Za to vrijeme, 17-godišnjakinja je bila, kao je saznala Slobodna Dalmacija, par dana na Klisu, nakon čega je provela oko dva tjedna u Karlovcu odakle odlazi na Hvar. Tijekom tog perioda, policija prati njen trag i signal mobitela s kojeg ona kontaktira majku, ali je ne pokušavaju vratiti roditeljima.

Optužbe na račun obitelji dovele do oduzimanja oružja

Deset dana od nestanka na YouTubeu pojavljuje video djevojke i punoljetne osobe koji optužuju njene roditelje da su je zatočili u kući, zaključavali je i skinuli kvake s prozora kako ne bi mogla pobjeći ni na koji način.

Nakon što je prvi video skinut kao neprimjeren sadržaj, snimaju novi u kojem prozivaju institucije da nisu ništa poduzele na njihove navode o roditeljima maloljetnice.




Roditelji su morali ići na razgovor u Centar za socijalnu skrb Sinj jer, kako je ravnatelj splitskog centra izjavio za Slobodnu, metode zaključavanja i ograničavanja slobode oni ne odobravaju. Nakon toga u kuću im dolazi  policija koja provjerava jesu li s prozora skinute kvake. Oduzimaju lovačku pušku ocu i još jednom članu obitelji dok se ne istraži sumnja u obiteljsko nasilje. Maloljetnica je navodno izjavila kako je otac jednom pljusnuo kada je čuo da se druži s punoljetnom osobom s kojom je i otišla.

“Ja joj platio trepavice da stavi, a zbog nje mi sad pušku uzelo!”, kazao je u nevjerici član obitelji.

Na Hvaru je boravila s Antom Vladovićem, punoljetnom osobom koji ima partnericu čiji je bivši suprug policajac i koji je prilikom jedne posjete prepoznao 17-godišnjakinju. Odmah je kolege obavijestio o lokaciji gdje se nalazi maloljetnica s popisa nestalih osoba te su po nju došli roditelji, piše Slobodna Dalmacija.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.