VIDEO: Navijači objavili dokaz policijske brutalnosti, a policija snimke huligana

Autor: A.Ba./Hina

Fotografije su izdvojene sa službenih snimaka, no nije navedeno o kojim je izgrednicima riječ.

Jutros je na MUP-ovoj internetskoj stranici izašlo 27 fotografija s tribina maksimirskog stadiona sa subotnje utakmice Dinamo-Hajduk. Na fotografijama su posebno istaknute osobe čiji identitet policija treba utvrditi. Tim su putem pozvali i sve građane da podatke o identitetu ovih osoba dojave na broj telefona 92 ili e-mail adresu [email protected].

Naglašavaju kako se podaci o traženim osobama mogu dostaviti anonimno, te da je potrebno samo naglasiti brojčanu oznaku fotografije.

Riječ je o fotografijama koje su izdvojene sa službenih video snimaka, no nije navedeno o kojim je izgrednicima riječ.

Uhićenja izgrednika

Zahvaljujući dojavi građana uhićena su još dvojica 22-godišnjih izgrednika koje se, zajedno s Radovcem, sumnjiči da su čašama, stolicama i bakljama gađali policajca koji je sudjelovao u intervenciji na istočnoj tribini, na kojoj je prvo došlo do nereda. Neredi su se potom proširili na sjevernu tribinu, a nakon utakmice i u okolici maksimirskog stadiona.

Policiji su se jučer predala dvojica izgrednika, 35-godišnji Damir Radovac te Nijaz Tadžić Hadžiosmanagić, za kojega mediji navode da je vođa radikalne skupine Bad Blue Boysa i kojega se sumnjiči da je vodio napad na policijski automobil, pri čemu je, prema policijskom izvješću, nehotice hicem iz policijskog pištolja teško ranjen jedan od napadača.

Druga strana priče




Istovremeno, sve je više navijača koji se revoltirani policijskom brutalnošću medijima javljaju sa svojim svjedočanstvima. Jedan takav primjer je i snimka koja je sinoć objavljena na You Tubeu, a na kojoj se nalazi sada već poznata slika navijača koji leži na tračnicama. Snimka je otkrila i pozadinu priče, pa makar i nejasno. Može se vidjeti i čuti kako, osim drugih civila, mladiću nitko ne dolazi u pomoć, te kako policijski službenici mirno stoje pored ne tražeći intervenciju Hitne pomoći.

VIŠE:




Pravnici poručuju premijerki: Policiji ne davati veće ovlasti!

Trojica ‘zločestih plavih dečki’ zadržana su u pritvoru

BBB: Nakon utakmice pretučeni obični građani

Vođa navijačke frakcije uhićen zbog organiziranja napada

Policija je trebala raspršiti navijače, a ne ih sabijati u gomilu

Pismo navijača nogometnog kluba Dinamo Zagreb

Autor:A.Ba./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.