Dalmacija danas

(VIDEO) NAJJAČI UDAR BURE U OVOM STOLJEĆU: U Splitu puše do 176 km/h! Vjetar čupa stabla i ruši sve pred sobom!

Autor: ZG/Dnevno.hr

U dijelovima Dalmacije puše najjača bura desetljeća! U 3 sata iza ponoći bura je u Splitu na službenom DHMZ postaji na Marjanu dosegla orkanski prosjek od 33 m/s, a najjači udari su dosegnuli 170 km/h, javlja portal Dalmacija danas.

Radi se službeno o najjačoj buri još od 14. studenog 2004. kada je za vrijeme ciklone Dorothy najjači udar bure iznosio 174,6 km/h (48,5 m/s). Kako prognostički modeli predviđaju daljnje jačanje bure, moguće je da će subota donijeti najjaču brzinu vjetra ikada izmjerenu u Splitu.

Nešto iza 4 sata u Splitu je zabilježen udar bure od 176 km/h (48,9 m/s) što je najveća poznata brzina vjetra uopće izmjerena u Splitu. Temperatura je pala na svega 0,8°C!

“Uslijed jakog vjetra sa zgrade u ulici Slobode u Splitu tzv. Doma mladih Splitu odvajaju i padaju veliki komadi lima, pa upozoravamo građane da ne idu na  navedenu lokaciju, te da u prometu koriste druge cestovne pravce. Ovo se posebno odnosi na ulicu Slobode i dio Mažuranićevog šetališta”, javlja Policijska uprava Splitsko-dalmatinska.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.