sCREENSHOT

(VIDEO) LJUBA HRVATIMA SLOMILA SRCE: ‘Dok je đed bio živ, dobivala sam 800 kuna za drva, sad nemam ni to’

Autor: Snježana Vučković

Facebook stranica “Ljudi za ljude”, najbrži je način na koji možemo pomoći ljudima na koje su svi zaboravili, a kojima je naša pomoć nužna s obzirom na to da su institucije na njih posve zaboravile.

O starici za koju pretpostavljamo da živi na Banovini, nismo uspjeli doznati previše…

Ljuba Ostojić po vodu ide daleko u šumu i živi u kući s napuklim zidovima, sagrađenoj tijekom Drugoga svjetskog rata. U trošnoj kući su zemljani podovi, a u kuhinji peć koja se raspada.
Ljuba ima 900 kn mirovine: “Dok je đed bio živ, dobivali smo 800 kuna za drva…”, ispričala je starica u prilogu.

U petak se kod Bookse u Martićevoj ulici (kod spomenika fra Grgi Martiću) u 18 h za prvu ruku prikupljaju hrana i higijenske potrepštine koje će organizatori za vikend odnijeti Ljubi.

Ovakvih i sličnih slučajeva diljem Hrvatske ima mnogo, a zašto je baš Ljuba Ostojić na Hrvate ostavila snažan dojam, najbolje ćete vidjeti u priloženom videu:




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.