Foto: Twitter

(VIDEO) KOBNO BIOKOVO U jeku potrage za Poljakom, HGSS-ovci morali spašavati paraglajdera

Autor: Dnevno/M.V.

Poslijepodnevnu potragu za nestalim Poljakom na Biokovu, tragači Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) zaustavljaju jer u 13:51 sat posredstvom Centra 112 na dežurni telefon HGSS stanice Makarska pristiže dojava o padu paraglajdera na uzletištu Pržinovac na Biokovu.

Odmah po dojavi i saznanju o ozljedama alarmiran je helikopter HRZ-a s dežurnim letačima spašavateljima i zemaljske ekipe HGSS stanice Makarska, tvrde iz HGSS-a.

“U 15:19 sati prve zemaljske ekipe pristižu na mjesto nesreće, imobiliziraju ozlijeđenu osobu te je pripremaju za transport helikopterom. U 15:38 sati helikopter HRZ-a s dežurnim letačima dolazi na uzletište Pržinovac te se spušta na mjesto gdje je bilo moguće sletjeti. Ukrcavaju unesrećenu osobu u helikopter i odlaze na heliodrom Firule u Splitu”, objašnjavaju akciju.

“I ovog puta pokazana je izvrsna suradnja s posadom helikoptera HRZ-a kojima se ovim putem zahvaljujemo na stalnoj usluzi. U akciji spašavanja sudjelovalo 15 pripadnika HGSS stanice Makarska te četiri dežurna letača spašavatelja iz Divulja”, zaključuju.

Ni 14 dana nakon aktivne potrage, nema traga nestalom Poljaku.

 

POTRAGA BEZ TRAGOVA 300-tinjak tragača još ne gubi nadu, ’Istraga za nestalim Poljakom ne staje dok ga ne pronađemo’

Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.