fbpx
7Dnevno/Pool

(VIDEO) KAKO JE LICEMJERNI PLENKOVIĆ ‘RASTURAO’ KARAMARKA ‘Stranka ne smije biti talac sudbine jednog svog člana’

Autor: R.M.

No zanimljiv govor dolazi s HDZ-ovog općeg Sabora od prije dvije godine gdje za napad na Karamarka koristi one argumente koje danas možemo upotrijebiti protiv njega. Kako je licemjerje ‘mainstream’ HDZ-a u Hrvata ove snimke nikog nisu začudile, a možda bi netko sličnim kritikama u ovom trenutku dobio istu salvu zvižduka od svojih budućih fanova, najbližih suradnika i fanatičnih sljedbenika.

“Živimo 26 godina u demokratskoj i neovisnoj Hrvatskoj, prije svega zahvaljujući hrabrosti i žrtvi naših branitelja u obrambenom Domovinskom ratu, kojima izražavam duboko poštovanje … Proteklim godinama HDZ je dao najveći doprinos da Hrvatska ostvari svoje strateške ciljeve – članstvo u NATO-u i EU. Mnogi od nas su utkali godine svog rada u te procese … Uživamo najširu potporu birača, no da bismo to mogli učinkovito činiti, potrebno je da imamo najvažniju legitimaciju – vjerodostojnost.” Ako Plenković ovu riječ nije koristio isključivo zbog PR hešteg razloga, onda je danas itekako licemjeran.

“Od modernih političara očekuju se najviši standardi transparentnosti, odgovornosti i legitimiteta što je preduvjet za kredibilno političko djelovanje i očuvanje podrške i birača i članova stranke. U političkoj i medijskoj areni naravno da ima podmetanja i ne želim uopće ulaziti u meritum ovog slučaja o kojem govorimo posljednje vrijeme ali treba otvoreno reći da je aktualna politička kriza u Vladi i predstojeće glasovanje u Saboru o povjerenju prvom predsjedniku Vlade i predsjedniku HDZ-a jedan loš signal i za ovu Vladu i za stranku. Stranačku lojalnost treba čuvati ali cijeli slučaj treba do kraja rasvijetliti u okviru nadležnih tijela. Na nama je kao na ozbiljnoj stranci da analiziramo političke konotacije trenutne situacije.”


“Smatram da stranka ne smije biti talac političke sudbine jednog svog člana. Naime, okolnosti u kojima bi pa makar i u tragovima mogle podsjećati na ono što je bilo s našom strankom prije nekoliko godina bile bi sigurno štetne i reflektirale bi se na buduće izbore. Ne zaboravimo dragi prijatelji jednu širu sliku koja se trenutno događa u Europi, a to je kriza političkog ‘mainstreama’. Pogledajte ono što se zbilo u Austriji, Poljskoj, Grčkoj, Nizozemskoj, Ujedinjenoj Kraljevini, Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, pa čak i u Njemačkoj. Na svim izborima u protekle tri godine formirala se neka treća opcija koja je privukla značajan broj birača – o tome smo svi koji smo bili jako upućeni u izbore bili itekako vodili računa. Stoga vodimo računa i o stvaranju potencijalnih alternativnih opcija na desnom centru.”

Autor:R.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.