Goran Mehkek / CROPIX

(VIDEO) Jandroković odbrusio Penavi: ‘Broj članova HDZ-a je neprijeporan!’

Autor: Hina

Glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković, u srijedu je na iskazane sumnje kandidata Ivana Penave o broju članova HDZ-a odgovorio da je brojka od 210.000 članova stranke neprijeporna, a pravila za prikupljanje potpisa članova stranke jasna, određena statutom i prihvaćena na Nacionalnom vijeću.

“Pravila su jasna. Potrebno je prikupiti onoliko potpisa koliko je definirano statutom. To je za predsjednika i zamjenika pet posto od ukupnog broja članova i tri posto za potpredsjednike“, izjavio je Jandroković nakon sjednice stranačkog Predsjedništva komentirajući izjavu Penave, koji se kandidirao za zamjenika predsjednika na unutarstranačkim izborima.

Penava: HDZ nema ni približno toliko članova

Penava je priznao da ima problema u prikupljanju potpisa za izbore, a najspornija mu je činjenica da HDZ ima oko 210.000 članova. Tvrdi da u HDZ-u nema ni približno toliko članova te mu to otežava prikupljanje potpisa potrebnih za kandidaturu.

Jandroković pak ustrajava na toj brojci i tvrdi da HDZ ima “nešto iznad 210.000 članova”, a napravljeno je i ažuriranje članstva.

To znači da će kandidati za predsjednika stranke i zamjenika trebati prikupiti oko 10.500 potpisa, a kandidati za potpredsjednike oko 6340 potpisa.

“Ta je brojka definirana statutom stranke, a jednoglasno je prihvaćena  i na Nacionalnom vijeću stranke. Nitko se u tom trenutku nije žalio na proceduru niti na broj potpisa koje je potrebno skupiti“ , ističe Jandroković.




Jandroković: Želi se stvoriti dojam da je riječ o pritisku 

Očekivao je, kaže, da svi oni koji žele doći na visoke pozicije unutar HDZ-a imaju svoje aktiviste i volontere koji za njih po općinama i gradovima prikupljaju potpise.

Ističe i da nije čuo ni za jedan konkretan primjer da se otežava prikupljanje potpisa na terenu ili da se članovima prijeti ako nekom od kandidata daju potpis.




“Nemam ni jednu konkretnu informaciju, čini mi se da se takve opće formulacije koriste kako bi se stvorio dojam da nešto ne štima ili da je riječ o pritisku kako bi se lakše došlo do potpisa“, rekao je Jandroković nakon sjednice stranačkog Predsjedništva na kojoj je jednoglasno prihvaćeno financijsko izvješće stranke za 2019. godinu.

Jandroković je izrazio zadovoljstvo prošlom godinom u financijskom smislu i time što su je završili “u plusu”, kao i protekle četiri godine, otkako je Andrej Plenković predsjednik stranke.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.