VIDEO/FOTO: ‘Car Vojo – Bombaš sa Stenjevca – legenda. On će stvarno imat šta pričat unucima’

Autor: Orhidea Gaura

Prijatelji Vojislava Blaževića, paraglidera ozlijeđenog prilikom eksplozije bombe za zagrebačkom naselju Stenjevec, ojađeni time što je njihov prijatelj praktički u medijima proglašen teroristom, osnovali su Facebooku grupu 'Podrška našem prijatelju Voji', a brojni prijatelji paraglideri podržavaju ga i na forumu paraglidera. Pročitajte i što je Vojo napisao na svojoj internet stranici.

Prijatelji ga zovu Car i kažu da je samo on mogao preživjeti ekspoloziju bombe s laškim ozljedama. Vojislav Blažević, žrtva eksplozije bombe u zagrebačkom Stenjevcu, za kojeg se javno pisalo i da je mogući atentator, ne mora se bojati da su mu prijatelji okrenuli leđa i povjerovali svemu što je o njemu napisano u novinama. Oni su otvorili raspravu na forumu paraglidera, a potom i Facebook grupu.

Red Baron na forumu paraglidera napisao je da je 'ljut k'o puška!!!'

– Nesposobnost policije i senzacionalizam novinara te "objektivizam" istih mi je već na vrh qrca.Sad se čini da su si našli žrtveno janje, pa udari po njemu. Sreća u nesreći je da je dobro prošlo kako je moglo završiti. Ono što me najviše plaši i što iz ove cijele situacije svi koji poznamo Voju možemo zaključiti, je strašna istina da je pravi krivac još uvijek negdje vani i da smišlja gdje će biti sljedeća lokacija.

Zlatko 2508 napisao je: 'Cara mogu povezat sa svi ovozemaljskim ludorijama ali sa bombama nemogu! Brz i potpun oporavak našem Voji!'

Draženko kaže: 'Ko do danas nije mislil da je Vojo car od danas bu mislil drugačije, a samo da mu niš nije,kaj je taj sve preživel nekak bu i to progural. Vojo…'

Zoki je napisao da ga impresionira kako Car svake godine nađe originalan način za nastradati te da je u tome nepobjediv pa se Red Baron sjetio kako je prije samo tri tjedna Vojo imao još jednu nezgodu.

'On je NEPOLOMLJIV. Prije nepuna tri tjedna skupljao sam ga na traumi na Svetom Duhu jer se strmopizdio sa nekim kutijama niz stepenice i naravnao vratne kralješke.
Sve mi se čini da je nekog drugog oplela ta bomba, da bi ga vatrogasci mogli samo sa šmrkom saprat sa ceste. Al Vojo… Vojo prođe kroz to samo s "lakšim ozljedama"
Kizo, zaposli ga kod sebe u Dokingu na "direktnom razminiravanju".'




"E moj Vojo,
više ti ni nadimak nije dostojan tvoga postojanja i kraljevi su za tebe bebine zvečke, a Chuck Norris, tek treba kod tebe doći na tečaj da bi ga ozbiljno razmatrali.
The Vojo – legendo, brzi oporavak i povratak među ljude koji te vole.

"Vojo Blažević, osoba godine. Car bez carstva, ali velika i hrabra srca" – To je pravi naslov za novine., napisao je Michi, jedan od njegovih prijatelja paraglidera.




Davor A. napisao je:

'Vojo, care, brz oporavak ti želim i da se vidimo na brdu što prije. Idem na Jap danas misleći na tebe.'
I Vedran je napisao: Mislim da imamo novog Chuck Norris u Hr,, pardon u ovom svijetu, brz oporavak Care…

– Čitam i ne mogu vjerovati koliko pretpostavki i nagađanja u svim „ozbiljnim“ novinama, a sve na štetu žrtve eksplozije i (još gore) žrtve naših, senzacionalizmom otrovanih, hvale željnih „profesionalaca". Pišu i brišu k'o sa se radi o krpenoj lutki, a ne o čovjeku koji se, doduše, ne zove Hrvoje Horvat, ali je više hrvat od nekih hrvata.
Svaki od njih, valjda, već ima napisanu iduću vijest sa „znao sam“ prizvukom – ovo je samo jedan od brojnih komentara prijatelja Vojislava Blaževića na forumu paraglidera.

Lijepo je što Vojini prijatelji ne čekaju rasplet situacije da bi "odabrali stranu" , samo šteta što ovaj forum nije dovoljan.
Po komentarima ispod članaka se vidi da su ljudi na smrt otrovani,-osim onih koji su svjesni da samo mrtva riba pliva sa strujom.

Vojo je moj prijatelj. On je naš prijatelj, a čak i oni koji nisu imali lijepih poslovnih uspomena, reći će da kao čovjek nije podbacio.
Da li je sposoban napraviti bombu? – a tko nije?
Samo sam posve siguran da nije sposoban mrava zgaziti.
Di je sad ona slika kak' spava s mačkom.? Svi su iskopali slike sa sokolovima( u očima novinara orlovima) i „Hitler“ pozama .

Ne znam kaj je radio na toj stanici u ponoć, niti bi se išta promijenilo da znam.
Znam samo da, bio/ne bio kriv, leži okružen lešinarima gladnih bilo čije glave, pa bio to i čovjek koji prolazi i (jebi ga) vidi bombu, a ne želi okrenuti glavu i ostaviti da ju "vidi" i susjedov klinac.

U cijeloj priči samo je jedna stvar toliko slična njemu- opet je ozlijeđen samo on.

Ne znam kak' se to radi, pa predlažem da netko pametniji pokrene grupu podrške našem prijatelju, koji nije zaslužio ostati okaljanog imena i sam.

Inače, Vojislav Blažević ima vlastitu internet stranicu flyingvojo.com, a onjde je o sebi napisao slijedeće:

'Moje je ime Vojislav poznatiji kao VOJO

Paraglidingom se bavim od pocetka 90tih prosloga stoljeca. Takodjer imam preko 30 skokova iz aviona raznim vrstama padobrana. Letio sam paralajderom na mnogim prekrasnim terenima u svijetu (Brazil, India, Makedonija, Venezuela, Njemacka, Austrija, Albanija, Slovenija, Madjarska Jugoslavija, Italija, Francuska, Rumunija, Pakistan, Bugarska, Grcka, BiH, Spanjolska, Turska itd).
Uživam i u motornom paraglidingu i paraglidingu uz pomoć vitla, ali svakako najviše užitka mi pruža slobodno letenje. Poseban naglasak stavljam na akrobatsko letenje kojim se bavim od 2002. godine i od tada mi je na prvom mjestu ljestvice zadovoljstava koje mi pruža paragliding.

Službeni sam zastupnik za firme SOL iz Brazila i za AVA sport, Austria Alpin Brauniger instrument i Digfly instrument. Nesluzbeno ali ubrzo i sluzbeno cu biti zastupnik za jos 4 firme koje su mi ponudile ugovore mada posjeduju za sada oficijelne dilere na nasim prostorima. Službeno sam jedan od rijetkih u HR koji ima dozvolu za vožnju tandema te sam izvezao i svojeg 1000. putnika pocetkom 2005 godine. Jedan sam od najjaćih dilera polovne opreme u bivšoj SFRJ te sam vrlo tijesno povezan sa mnogim dilerima na Balkanskom tlu: Srbija, Slovenija, BiH, Makedonija, Bugarska, Rumunjska, Grčka, Albanija, Madžarska.

Zemlje izvan regije koje surađuju sa mnom su Norveška, Italija, Austrija, Njemačka, Švicarska, Madjarska, Rusija i Indija. Iz ovih zemalja mnogi dileri tijesno surađuju sa mnom te često izmjenjujemo opremu.

Također mogu reći i da sam jedan od malobrojnih PG pilota sa najviše startova na raznim vučnim sustavima za paragliding. Učestvovao sam i u konstruiranju vučnih sustava za jednu od najboljih firmi za vučne sustave "Towing-systems" kao test pilot prilikom provjera funkcionalnosti, sigurnosti i efikasnosti tih vučnih sustava.

Paragliding je za mene u početku bio samo interestantan hobi, ali s vremenom je prerastao u moju životnu strast, zadovoljstvo i užitak, i sada već u posao. Naime, polako ali sigurno ostvarujem svoj san – od hobija napraviti posao!

Ovom stranicom želim pružiti mogućnost svakom letaču, neiskusnom ili iskusnom, da si nabavi opremu kakvu želi, po cijeni koja obojici najviše odgovara.

Zato dajem svima svako krilo ili sjedalo na probu. Ukoliko vam ipak ne odgovara, vratite i naći ćemo zajednički nešto drugo što će vam više odgovarati. Ujedno tu je i mogućnost usluge prodaje vaše opreme, te zamjene opreme po sistemu "staro za nešto novije" ili "staro za novo". Između ostalih pogodnosti tu je i mogućnost kreditiranja ili trajnog popusta za kupce većeg broja krila i druge opreme.

I na kraju, svim iskusnim PG letačima nudim uslugu vodiča na svim terenima na kojima sam i sam letio (u Hrvatskoj i u inozemstvu).

Letački pozdrav svim letačima cijeloga svijeta te naklonost boga vjetra.

FlyingVojo.com'.

Autor:Orhidea Gaura
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.