Foto: MUP Srbije

(VIDEO) BEOGRAD GUTALA BIJESNA BUJICA! Bespomoćne ljude spašavali s ulica, munje uzrokovale 20 požara

Autor: D.V

Susjednu Srbiju, a pogotovo Beograd, jučer je pogodilo snažno nevrijeme koje je uzrokovalo kaos u srbijanskoj prijestolnici. Pripadnici srpskog MUP-a od popodneva su spašavali ljude iz automobila na poplavljenim ulicama.

U priopćenju MUP-a navodi se da su pripadnici Sektora za izvanredne situacije na teritorij cijele zemlje išli na 91 intervenciju.

Od toga su gasili 20 požara, od kojih je većina bila uzrokovana udarom munje u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

“Svi su požari ugašeni, ozlijeđenih nema. Vatrogasci su iz poplavljenih objekata i vozila spasili 10 osoba”, navode u priopćenju.

Na intervencije je izašlo oko 230 vatrogasaca, a pogonu je bilo i 100 vozila te 33 pumpe za vodu.

Voda je poplavila u objekte u Beogradu, Kruševcu i Ivanjci.

Preko 160 policajaca iz različitih jedinica bilo je angažirano na saniranju posljedica snažnog nevremena koje je pogodilo Beograd, prenosi N1.




“Iz ugroženih dijelova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik, evakuirano je više od 30 osoba”, piše u priopćenju MUP-a Srbije. Policajci su u svim dijelovima Beograda pomagali sugrađanima koji su zbog vodene bujice ostali zatočeni u automobilima i autobusima.

Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, a oko 50 automobila je izvučeno iz vode. Vatrogasci su imali ukupno 78 intervencija u Beogradu.




Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.