(VIDEO) BELJAK TVRDI DA MU PODMEĆU! HOS-ovac: Bio je najjači dok mama i tata nisu došli po svog nestaška

Autor: Dnevno

Otkako je na društvenim mrežama iznio svoje stajalište o premalom broju ubijenih hrvatskih emigranata od strane Udbe, šef HSS-a Krešo Beljak koji se za tu izjavu i ispričao ne prestaje intrigirati hrvatsku javnost, braniteljsku populaciju, ali i svoje kolege iz političke arene. Neovisni za Hrvatsku, stranka kojom ravna Bruna Esih, na svojem su Facebook profilu otišli korak dalje pa progovaraju o Beljakovom jednodnevnom ratnom putu.

”[BELJAKOV JEDNODNEVNI RATNI PUT ]

Nastavno na verbalni egzibicionizam Kreše Beljaka, manifestiran u žaljenju nad premalim brojem Hrvata koje je smaknula jugoslavenska tajna služba ili izjednačavanju Bleiburga i Oluje, danas se predsjednik naše podružnice u Velikoj Gorici Štefan Stanešić sastao s HOS-ovcem Tomislavom Čaušićem koji je svjedok Beljakova jednodnevnog ratnog puta u HOS-u.
Bio je Beljak najjači dok mama i tata nisu došli po svog nestaška”, stoji u fejs objavi NHR-a uz koju su priložili i video na kojem Čaušić progovara o šefu HSS-a i svojem iskustvu s njime.

[BELJAKOV JEDNODNEVNI RATNI PUT ]Nastavno na verbalni egzibicionizam Kreše Beljaka, manifestiran u žaljenju nad premalim brojem Hrvata koje je smaknula jugoslavenska tajna služba ili izjednačavanju Bleiburga i Oluje, danas se predsjednik naše podružnice u Velikoj Gorici Štefan Stanešić sastao s HOS-ovcem Tomislavom Čaušićem koji je svjedok Beljakova jednodnevnog ratnog puta u HOS-u.Bio je Beljak najjači dok mama i tata nisu došli po svog nestaška.

Gepostet von Neovisni za Hrvatsku am Freitag, 24. Januar 2020

Na taj se video, ali i na samog Beljaka također na Facebooku referirao i poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić.’‘BELJAK PROMAŠIO “CEO FUDBAL”?

Jutros sam posjetio stranicu FB gradonačelnika Samobora, Krešimira Beljaka, gdje je sinoć objavio fotografije svoje Spomenice Domovinskog rata i Zahvale Grada Samobora kao pripadniku 151. brigade HV-a, a sve u cilju demantiranja “laži” o njegovom ratnom putu i sudjelovanju u ratu.

Moram prvo napomenuti kako su i jedan i drugi dokument hvale vrijedna priznanja, premda je prvi doživio svojevrsnu “inflaciju” u općoj populaciji.

Međutim, inicijativa “Branitelji protiv Beljaka” nije niti pokrenuta kako bi se propitkivao njegov ratni put, već osudile i sankcionirale njegove izjave i govor mržnje, kao i poticanje na međusobnu društvenu netrepeljivost.

Ukoliko se, pak, pod pojmom “laž” Krešimir Beljak referirao na izjavu Tomislava Čalušića “Jabuke” o tome kako je u HOS-u Beljak proveo jednu noć dok ga roditelji nisu (uz prigodne pogrde?) odveli natrag kući, istu je “demantirao” na krivi način?

Zašto ne objavi drugo svjedočanstvo nekog svojeg suborca iz HOS-a u svoju korist?

Ukoliko Tomislav ne govori istinu, zašto Beljak to jasno ne kaže već pokazuje dokumente vezane uz popuno drugu postrojbu?

Međutim, puno opasniji od Beljakovih manipulacija i spinova su brojni komentari njegovih istomišljenika koji povodom spomenute Beljakove objave našu lijepu i krvavo stečenu Domovinu nazivaju “Rvatckom”, a sve nas lopovima, ognjištarcima, primitivcima, štakorima i sličnim “epitetima”.

Nadalje, Beljak i dalje dopušta da se na NJEGOVOJ facebook stranici širi teza o premalom broju udbaških ubojstava (“nisu ih sve potamanili”) uz prigodne emotikone smijeha do plača i to sve NAKON što se za tu svoju izjavu javno ispričao?

Ovo zadnje smatram ili vrhuncem licemjerja i bahatosti ili potpunim ponorom ljudske pameti i morala…

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, kaže Beljak za nas koje on i njegove pristaše sustavno vrijeđaju: “Za sada nismo, ali obranit ćemo Hrvatsku od takvih već nakon izbora”.

Ne, Krešo, upravo suprotno.

Mi smo već jednom obranili Hrvatsku od takvih kao što ste vi svi skupa”, rastumačio je Vukušić.

Gepostet von Herman Vukušić am Sonntag, 26. Januar 2020

Zanimljivo, Beljakovo ratovanje pod HOS-ovom zastavom svojedobno je za naš portal komentirao i pukovnik Damir Radnić.

“Teško je tako nešto tvrditi sa sto postotnom sigurnošću, ali ja kao pukovnik ove postrojbe koja i danas sve arhivira i dokumentira, vidim nelogičnosti u Beljakovim izjavama”, kazao nam je Radnić i nadovezao se:

“On tvrdi kako je s HOS-om bio u Novskoj i Jasenovcu. Istodobno se poziva na Antu Prkačina kao suborca, no zna se da je Prkačin bio u Slavoniji, točnije u Slavonskom Brodu. On nikada nije bio u Jasenovcu”, izjavio je Damir Radnić koji svoju sumnju izražava ipak nešto opreznije za razliku od hosovaca koji vrlo jasno kazuju kako “Beljak nije bio pripadnik HOS-a”.

Na najnovije prozivke oko njegova braniteljskog puta očitovao se i sami Beljak, također na fejsu.

”Opet šire laži o meni. Bez ikakve namjere da se pravdam ili nekome očitujem o svom ratnom putu i sudjelovanju u Domovinskom ratu, reći ću tek da sam ponosan što sam bio aktivni sudionik i tek mala karika u lancu onih koji su obranili Hrvatsku od velikosrpske agresije. Ponosan sam i na ove dvije povelje.

Nažalost, niti dan danas se nismo uspjeli obraniti od onih koji su došli poslije i pod krinkom lažnog domoljublja gotovo 30 godina čine Hrvatskoj daleko veću štetu nego što su je agresori napravili u ratu. Za sada nismo, ali obranit ćemo Hrvatsku od takvih već poslije izbora”, napisao je Krešo Beljak.

Gepostet von Krešo Beljak am Samstag, 25. Januar 2020

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.