Foto: SNV

VELIKO SRCE MILORADA PUPOVCA I SNV-A: Predali kontejner obitelji koja je dva tjedna spavala u autu

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac predao je u srijedu kontejner obitelji Paspalj iz razrušenih Majskih Poljana.

Donacija Srpske pravoslavne crkve (SPC) stigla je kroz inicijativu SNV-a “Banija je naša kuća”. Obitelj Paspalj je dva tjedna živjela u drvenom štaglju na samom kraju sela, spavajući u autu, te su jedini u tom selu na Banovini ostali bez privremenog smještaja.

Sada su dobili smještaj opremljen sanitarnim čvorom, a aktivisti SNV-a osigurat će ostalo dok će struju dobiti od HEP-a.

Do utorka, 12. siječnja 2021., u zajedničkoj akciji Srpske pravoslavne crkve i Srpskog narodnog vijeća pod nazivom “Banija je naša kuća” stiglo je 64 kontejnera.

Isporučeno je njih 46 i to u sljedećim banijskim naseljima: Knezovljani, Majske Poljane, Donji Klasnić, Gornja Bačuga, Donja Čemernica, Moštanica, Zrinska Draga, Donji Kukuruzari, Luščani, Petrinjci, Mali Gradac, Martinovići, Dragotina, Donja Mlinoga, Banski Grabovac, Donja Pastuša, Veliki Šušnjar, Drenovac Banski, Veliki Gradac, Gornji Petkovac i Jošavica, navodi se u priopćenju SNV-a.
Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.