Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

VELIKO IZNENAĐENJE IZ SDP-a! Novi kandidat za Zagreb

Autor: Iva Međugorac

Nakon što su SDP-ovci izabrali novog predsjednika te se i unutar sebe kozmetički presložili, pred novog predsjednika stranke Peđu Grbina stiglo je važno pitanje, ono koje se tiče kandidata na nadolazećim lokalnim izborima.

Svibanjski izbori biti će ujedno i prvi test za novo stranačko vodstvo pa je stoga Grbin razumljivo sve snage usmjerio ka njima, pritome dakako poseban naglasak valja staviti na velike gradove, za koje interes pokazuje i HDZ na čijem je čelu Andrej Plenković koji je na srpanjskim izborima uspješno pomeo konkurenciju.

Nije tajna da su socijaldemokrati kadrovski oslabljeni, no unatoč tome u Grbinovom SDP-u smatraju da imaju šanse za osvajanje Rijeke, a moguće i Splita za kojega se traži adekvatan kandidat.

Još se socijaldemokrati nisu usuglasili niti oko toga tko će iz zastupati u Osijeku, a najveće polemike ustaljeno se vode oko Zagreba, dok jedni drže kako bi priliku trebalo dati šefu zagrebačkog ogranka Gordanu Marasu koji se i sam gura u utrku protiv Bandića, drugi zagovaraju ujedinjenje ljevice. SDP i platforma Možemo udružili bi snage, a od kandidature bi u tom slučaju trebao odustati Tomašević te bi zajednički podržali uglednog arhitekta Otta Barića, no ni po tome pitanju nema konsenzusa jer neki u Partiji vjeruju kako Maras kandidaturi nije dorastao, ali da bi unatoč tome SDP trebao imati svojeg kandidata te se u tom smislu u posljednje vrijeme sve učestalije spominje Boris Jokić.

Uglavnom do sredine prosinca namjeravaju predstaviti sve svoje kandidate za svibanjske izbore, nakon toga krenuti će u intenzvinu medijsku i javnu kampanju, vodeći se epidemiološkim smjernicama.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.