Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VELIKI PROBLEMI U PLENKOVIĆEVOM HDZ-U! Kaos daleko od očiju javnosti

Autor: Iva Međugorac

Dok se javnost bavi aferom Janaf i konfliktima između predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića, u HDZ-u se sve intenzivnije progovara o nadolazećim lokalnim izborima. Kako tvrde naši sugovornici iz te stranke, premda se čini da do lokalnih izbora ima podosta vremena, onaj tko na tim izborima koji se održavaju naredne godine u svibnju misli pobjediti s pripremama već sada treba krenuti.

I doista, u HDZ-u su s pripremama polako, ali sigurno startali. Namjera im je preuzeti što veći broj županija, gradova i općina, što i jest svrha lokalnih izbora, no međutim, najvažniji Plenkovićev plan podrazumijeva preuzimanje velikih gradova, i u tom kontekstu u vladajućoj se stranci susreću s prvim problemima. Nedostaje im naime adekvatnih i isprofiliranih kadrova koji će na ovom političkom tržištu biti konkurentni. U Osijeku je primjerice po tome pitanju situacija kaotična.

”Svjesni smo da će konkurencija u Osijeku biti opaka, Škoro će vjerojatno imati svojeg kandidata, Osijek je atraktivan HNS-u, tu su moguća i neka nestranačka iznenađenja, a mi zapravo muku mučimo s profiliranim kadrovima, kao najadekvatniji kandidat nameće nam se mladi Ivan Radić, no pitanje je ima li on snagu pobijediti na lokalnim izborima. Velika je opasnost uspoređivati lokalne s parlamentarnim izborima. Mi parlamentarne izbore u Osijeku jesmo dobili, ali vrijeme također čini svoje. Ljudima koronu više nećemo moći prodati, na lokalnim izborima građane zanimaju njihovi stvarni problemi, vrtići, škole, radovi na cestama, ono elementarno što je bitno za svakodnevni život”, navodi naš sugovornik iz vladajuće stranke koji dodaje da situacija ni u Zagrebu po HDZ nije ništa bolja.

”Mislim da smo mi s pravim kandidatom za Zagreb već zakasnili, nema šanse da Zdravko Marić bude naš kandidat, on na to neće pristati, tu se radi o spinovima, i Beroš je spin, moguće je da kandidat bude Domagoj Milošević, ali mi se čini nemoguće da on sruši Milana Bandića”, smatra naš sugovornik iz HDZ-akoji smatra da HDZ za Zagreb nema dovoljno jakog igrača, a jak igrač fali im i za Split.

”Opara je svoje dao, od njegove kandidature nema ništa, može on biti naš kandidat, ali mi s njime Split ne možemo osvojiti, korektna opcija bi bio Domagoj Maroević iz Lučke uprave, on je Plenkovićev prijatelj i nije nemoguće da ga Plenković na to nagovori, iako se on za sada po tome pitanju nećka”, nabraja naš sugovornik nadalje te priznaje kako riješenje ponajmanje imaju za Rijeku.

”Bio bi presedan da mi tamo osvojimo izbore, rijetki u HDZ-u vjeruju da je to moguće, i za sada posebno za Rijeku nemamo koga isturiti, niti mi tamo imamo kandidata koji bi mogao konkurirati bilo kome koga SDP predloži”, zaključuje na koncu naš sugovornik.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.