fbpx
HSP AS

VELIKI POVRATAK ZABORAVLJENIH PRAVAŠA! Izabrali su novog predsjednika i najavljuju pohod na političku scenu

Autor: Iva Međugorac

Pomalo zaboravljena Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević vraća se na političku scenu.

Naime, kako je priopćeno iz te političke opcije ovih su dana izašli iz stečaja pa slijedom toga nastavljaju svoj politički put pri čemu su za novog predsjednika izabrali Zadranina Slobodana Devića. Ova pravaška opcija hrvatskoj javnosti poznata je radi toga što su svojedobno u Saboru imali svojeg potpredsjednika, a na parlamentarnim izborima održanima 2015-te godine, kao članica Domoljubne koalicije stranka je osvojila tri zastupnička mandata pa su tako u sabornici sjedili Ivan Tepeš, Ivan Kirin i Pero Ćorić. Imali su također i Klub zastupnika, dok je Tepeš bio potpredsjednik Sabora. Radi financijskih problema stranka je završila u stečaju te je ugašena krajem veljače prošle godine, no sada su objavili da je HSP AS izašao iz stečaja, održan je i Sabor na kojem je izabran novi predsjednik.

“Dana 28. kolovoza u Sisku, održan je 1. sabor Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević nakon izlaska stranke iz stečaja. Saboru su prisustvovali istinski ljubitelji stranke, pojedinci koji svaki dan žive i prakticiraju slogan stranke – vjera, obitelj i domovina. Pojedinci koji se bave politikom zbog istinske ljubavi prema državi, za koju su se nesebično borili. Sabor je bio prožet optimizmom, nadom u bolje sutra te govorima svih prisutnih koji su se borili za stranku nesebično dajući sebe, svoje vrijeme i svoja sredstva, nakon što je staro vodstvo stranke svojim djelovanjem istu odvelo u stečaj”, stoji u stranačkom priopćenju u kojem se objašnjava i tko je sve nazočio na stranačkom Saboru.


”Na saboru stranke su prisustvovali delegati iz Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke, Vukovarsko- srijemske, Osječko -baranjske i Ličko-senjske Županije. Na saboru je izabrano novo vodstvo stranke i sva ostala tijela prema statutu stranke.

Za predsjednika stranke izabran je Slobodan Dević.

Prisutni cijenjeni članovi redom su se zahvalili novoizabranom predsjedniku stranke Slobodanu Deviću i političkom tajniku Božidaru Lokinu na ustrajnosti u dvogodišnjoj borbi koja je dovela stranu do ovog Sabora.

Predsjedništvo stranke se zahvaljuje svima koji su nas podržavali protekle dvije godine, uz posebnu zahvalu svim našim članovim diljem Hrvatske koji su vjerovali u Hrvatsku Stranku Prava dr. Ante Starčević, jer stranka živi zahvaljujući njima.

Danas, sa novim vodstvom, krećemo u nove pobjede za bolje danas i sutra našeg naroda”, poručeno je iz HSP AS.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.