Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

VELIKA ZAMKA NA ŠKORINOM POVRATNIČKOM PUTU! Vrijeme curi: Hoće li uspjeti ovome doskočiti?

Autor: Iva Međugorac

Miroslav Škoro kao predvodnik trećeg puta, upravo je tako ovaj bivši predsjednički kandidat prezentirao svoju političku opciju, koja za hrvatske birače, poglavito one s konzervativne scene predstavlja alternativu za HDZ. No Škoro ne bježi niti od SDP-ova biračkog tijela, jer kao što je u više navrata naglašavao njegov primarni politički interes nije onaj ideološki, namjera mu je progovarati o gospodarstvu, demografiji, investicijama, i ostalim rak ranama hrvatskog društva.

Teme koje je načimao na predsjedničkim izborima donijele su mu preko 400 tisuća glasova, dok se njegov trenutačni rejting kreće oko 20 posto, što uoči rujanskih parlamentarnih izbora zvuči prilično optimistično. No, ne treba trčati pred rudom, ispred Škore je još mnogo izazova, ali isto tako malo vremena unutar kojega će svojim biračima morati predstaviti svoj plan i program, ali i suradnike s kojima namjerava pokoriti Sabor.

U skladu s time uskoro će se morati detaljnije očitovati i o pregovorima sa svojim partnerima s predsjedničih izbora, riječ je dakako o Suverenistima i Mostu. No, to što Škoro trenutačno solidno kotira, i što se prema anketama relativno uspješno profilira u predvodnika trećeg puta u isti je mah i zamka i prednost, jer kroz sličnu putanju prošao je svojedobno i Orah Mirele Holy, i Laburisti pa u konačnici i sami Most.

Škoro bi doista ukoliko uspije ujediniti one koji su ga bodrili u bitci za Pantovčak mogao postati predvodnik trećeg puta i karika bez koje se neće moći sastaviti buduća Vlada, ali ono što se već sada dade iščitati iz njegovih poruka jest da kada je o sastavljanju Vlade riječ nema namjeru surađivati s SDP-om, što pak dade naslutiti da je otvoren za pregovore s HDZ-om, što će biti lakše ako Miro Kovač pobjedi na unutarstranačkim izborima u vladajućoj stranci, no istodobno, ako Kovač odnese pobjedu na izborima u HDZ-u, pitanje je koliku će težinu Škorina lista imati među konzervativnim biračkim tijelom i HDZ-ovim biračima koji su njegovo ime zaokruživali glasajući protiv Plenkovićeva HDZ-a. Kako će Škoro sve te zamke savladati i hoće li u tome uspjeti ostaje za vidjeti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.