Već mjesecima mi prijete smrću, govore ‘skončat ćeš ubrzo’

Autor: Mladen Prenc

Državno odvjetništvo u Zagrebu i policija dobro su upoznati s događajima koji su se nanizali u domu bivše supruge ubijenog novinara.

Mirjana Pukanić, bivša supruga pokojnog vlasnika Nacionala Ive Pukanića ponovno proživljava teror čiji su korijeni čini se duboko usađeni u slučaj atentata ispred NCL grupe. Naime, malo tko danas i pita za njezin bitak, dok je nekada, u vrijeme prisilne hospitalizacije, kokaina i u javnosti do kosti ogoljene obiteljske drame bila glavna zvijezda svih hrvatskih medija i redovita tema diljem zemlje. Međutim, ni danas joj, kada ju više ne prati budno oko medijske mašine, kada je život posvetila borbi za kćer i imovinu pokojnog supruga, duhovi iz prošlosti ne daju mira.

Nakon Marjanovića je postalo nesnošljivo

– Mjesecima mi već prijete smrću. Zvone mi na portafon nekoliko puta tjedno, uglavnom u gluho doba noći, i govore ‘dani su ti odbrojeni’, ‘pazite što govorite, jer imate sreće što ste uopće živi’ i poruke sličnog tona- otkrila nam je u razgovoru Mirjana Pukanić, koja je prijetnje i maltretiranje prijavila policiji.

Neke neugodne stvari se događaju Mirjani Pukanić, Mi smo slučaj prijavili i DORH-u i policiji, a koliko sam upoznata sa napretkom već su obavljeni neki izvidi

Višnja Dreneški Lasan

Prema njenim riječima, prijeteće poruke počele su stizati na kućni prag u Ilici u veljači ove godine i bile su vrlo intenzivne. Tvrdi kako su je zvonjava portofona i muški glas prijetećeg tona budili iz sna i nekoliko puta tjedno, a kada je prošlog mjeseca svoj iskaz na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića počeo iznositi krunski svjedok Tomislav Marjanović, situacija u kojoj se našla postala je nesnošljiva.

– Kada su doveli tog tajnog svjedoka Marjanovića, prijetnje su počele stizati gotovo svakodnevno. Zvala sam policiju na Črnomercu, ali su mi oni rekli da ne dižem paniku. Ranije, u veljači došla su mi trojica muškaraca na vrata i predstavili su se kao policajci, iako su bili u civilu, pokazali su mi značke i rekli da su došli preparkirati auto. Kada sam im objasnila da nemam automobil u dnevnom boravku, rekli su mi da je došlo do zabune te da su oni zapravo htjeli ispitati moju kćer Saru vezano za ubojstvo njenog oca, ali su pogriješili adresu- prepričava Mirjana Pukanić.




Prijetnje odvjetnica prijavila policiji

Državno odvjetništvo u Zagrebu i policija dobro su upoznati s događajima koji su se nanizali u domu bivše supruge ubijenog novinara. Odvjetnica Višnja Dreneški Lasan koja Mirjanu zastupa već gotovo dvije godine, potvrdila nam je navode svoje klijentice, kazavši kako policija već radi na slučaju.




Sanja Sarnavka

– Neke neugodne stvari se događaju Mirjani Pukanić. Mi smo slučaj prijavili i DORH-u i policiji, a koliko sam upoznata sa napretkom već su obavljeni neki izvidi. No, rezultate istrage morate potražiti u policiji- istaknula je zagrebačka odvjetnica.

S događajima koji izazivaju nelagodu i strah kod Mirjane Pukanić upoznata je i Sanja Sarnavka, predsjednica udruge B.a.b.a.- e, koja se za nju skrbila nakon epizode s hospitalizacijom na psihijatriji.

– Zvala me te večeri kada su joj došli ti policajci na vrata, a kasnije mi je ispričala kako su joj nepoznati muškarci zvonili i ostavljali prijeteće poruke u sandučiću za poštu. Znam da je čitav slučaj prijavljen policiji, ali ne znam da li su oni proveli istragu- objašnjava Sarnavka.

Bajić u neugodnoj situaciji

Dakako, ispod silne mase slojevitog i razgranatog slučaja obitelji Pukanić, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, zaboravio je na potragu za odgovornim protagonistima prisilne hospitalizacije. Predmet, prisjetimo se, skuplja prašinu već tri godine. U tom periodu Mirjani Pukanić je nalazima potvrđeno kako nije neuravnotežena osoba, od početka ove godine ne uzima više niti jedan lijek, a bliske joj osobe tvrde kako se izvukla i iz depresije izazvane potresnim događanjima koja su je zadesila.

Mladen Bajić i Ivan Šimonović

Sudeći prema, u krajnju ruku nemoralnoj ulozi koju je Bajić imao u vrijeme njezinog ‘privođenja’ u Vrapče, a koja je nedavno objelodanjena u javnosti kroz SMS prepiske koje je vodio s njenim bivšim suprugom, teško je za povjerovati da će slučaj biti uistinu i riješen u neko skorije vrijeme.

Autor:Mladen Prenc
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.