fbpx

Varga potvrdio da je Upravnom sudu tužio Povjerenstvo za sukob interesa

Autor: Hina

Prvo ročište na Upravnom sudu održano je prošlog tjedna, a Varga mu je nazočio uz opunomoćenika Josipa Mađarića.

Iako je u siječnju, nakon odluke Povjerenstva za sukob interesa kojom je proglašen krivim za sukob interesa u slučaju pogodovanja Centru za izvrsnost medicinskih struka (CIMS), prihvatio tu odluku te se ispričao javnosti, ministar zdravlja Siniša Varga u utorak je potvrdio novinarima da je tužio Povjerenstvo Upravnom sudu.

“Pravni savjetnici analizirali su Zakon o sprječavanju sukoba interesa i moj pravni položaj, i s obzirom da se radi o tužbi i presudi bez meritorne stvari ima prostora da se sukladno zakonu za mene osobno nađe pravda, s obzirom da sam bio provlačen kroz medije i neopravdano optužen”, objasnio je novinarima ministar Varga nakon konferencije u povodu Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva.

Prvo ročište na Upravnom sudu održano je prošlog tjedna, a Varga mu je nazočio uz opunomoćenika Josipa Mađarića. Novo je zakazano za 10. lipnja.


Povjerenstvo je u siječnju donijelo odluku da je Varga, kao ravnatelj HZZO-a, prihvaćanjem pokroviteljstva Zavoda nad kongresom u organizaciji udruge CIMS, čiji je bio osnivač i član, zlouporabio posebna prava koja proizlaze ili su potrebna za obavljanje dužnosti ravnatelja HZZO-a.

Varga je temeljem diskrecijskih ovlasti odobrio CIMS-u 50 000 kuna, a Povjerenstvo ga je kaznilo s 20 000 kuna.

Nakon te odluke izjavio je da poštuje odluke Povjerenstva i uvažava njihovo tumačenje te se ispričao javnosti zbog svojih nenamjernih propusta, no kasnije je ipak Povjerenstvo tužio Upravnom sudu.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.