VAPAJ UGOSTITELJA IZ CENTRA ZAGREBA: Mi ne radimo, a Srpska pravoslavna crkva inzistira na najmu

Autor: dnevno.hr

”Srpska pravoslavna crkva nas stišće da im platimo najam za ožujak, a najavljuju i slanje računa za travanj, pa čak prijete aktiviranjem bankovne garancije prema kojoj se mogu naplatiti za godinu dana najamnine. Ne spavam, dvadeset godina im redovito svaki mjesec plaćam najamninu u visini od 20 tisuća eura”, otkriva u razgovoru za Jutarnji zagrebački slastičar Imbril Abdurahimi, vlasnik slastičarnice Milennium smještene u unajmljenih 500 m u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici, u prostoru koji je u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve iz koje su ovih dana vlasnicima uglavnom zatvorenih ugostiteljskih objekata i poslovnih prostora poslali dopis u kojem ih obavještavaju kako nema ni odgode, ni oprosta pa ni smanjenja najamnine.

”Unatoč ovoj izvanrednoj situaciji rashodi Crkve su potpuno jednaki kao i do sada i moraju se redovno podmirivati”, navodi se u dopisu koji datira od 27.ožujka.

Nakon zaprimljenog upita iz SPC-a su odgovorili kako rade na pronalasku rješenja, a jedna od opcija im je da se dok kriza traje ugovori prekinu, a potom poslije krize opetovano aktiviraju.

Međutim, u dopisu koji je stigao na adrese zakupaca to se ne može iščitati.

TURIZAM I UGOSTITELJI NA APARATIMA: Broj izdanih računa manji za 96 posto!
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.