Istarski župan Valter Flego

Valter Flego poručio: ‘Žalosno je da je Plenković odabrao put Viktora Orbana’

Autor: Hina

Istarski župan Valter Flego rekao je u petak kako se slaže s premijerom Andrejom Plenkovićem da će europski izbori odrediti put kojim će ići Hrvatska, ali i cijela Europa, no istaknuo je kako je, nažalost, put o kojem govori Plenković put Viktora Orbana kojem se protivi sva slobodna i otvorena Europa.

Sve razvijene zemlje u Europi digle su glas protiv Orbana i njegovog uništavanja mađarske demokracije, a HDZ je stao na njegovu stranu. Put kojim Hrvatska treba ići je put otvorenosti, gospodarskog razvoja i slobode. To je naša Europa i to je put kojim ide Amsterdamska koalicija”, poručio je tijekom druženja s građanima na pulskoj gradskoj tržnici u povodu Međunarodnog dana žena nositelj liste te koalicije na izborima za Europski parlament Valter Flego.

Rekao je kako je u Hrvatskoj postalo normalno da je po svim relevantnim gospodarskim pokazateljima na dnu svih europskih ljestvica, od rasta BDP-a do iskorištenosti europskih fondova, te kako je Istra pokazala da se može drugačije.

“U Istri je u posljednjih deset godina realizirano ukupno 830 EU projekata u vrijednosti od 356 milijuna eura. Znači da se može samo kad se zna i hoće, i to je ono što želimo napraviti za Hrvatsku”, istaknuo je Flego.

Govoreći o položaju žena u Istri, ocijenio je kako je iznimno važnai borba za jednaka prava i jednaku zastupljenost na vodećim položajima u politici i društvenom životu.

Važno je poticati žensko poduzetništvo i reći stop nasilju, odnosno imati nultu stopu tolerancije na nasilje nad ženama i u obitelji. Ženama je zasigurno teže od muškaraca s obzirom na potrebu da usklade privatni i profesionalni život. Kako bi ženama bilo jednostavnije u svakodnevnom životu, u tome im sa konkretnim subvencijama trebaju pomoći gradovi, općine i županija”, zaključio je Valter




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.