Photo: Marin Tironi/PIXSELL

VAKULA POZIVA NA OPREZ: U utorak će vrijeme biti još opakije! Evo gdje će biti najgore!

Autor: Daniela Delale

Meteorolozi od nedjelje upozoravaju na opasne vremenske pojave, a to su ponovili i u ponedjeljak ujutro.

“Narančasto je upozorenje, odmah do najvećeg stupnja, za sjeverni Jadran, dok je drugdje na Jadranu žuto upozorenje. Još danas je zelena istočna Hrvatska i ondje se još neće događati nešto opako od vremena, ali bit će sutra”, istaknuo je Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Za tjedan pred nama najavio je povremene obilne pljuskove s grmljavinom, mjestimice i uz olujna nevremena s tučom. Kazao je i da će u utorak vrijeme biti još opakije.

Postoji opasnost od bujičnih poplava, kazao je Vakula. Dodao je da će sutra za pojedine dijelove Hrvatske možda biti upaljen i crveni meteoalarm.

U ovoj nestabilnoj atmosferi danas će pljuskova, grmljavine i mjestimice i olujnih nevremena biti u zapadnim dijelovima Hrvatske. Na istoku će se zadržati suho.

“Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu sve umjereniji pa mjestimice jako i olujno jugo, na srednjem i južnom nešto malo slabiji. Pri tome naglašavam, upozorenja postoje za sjeverni Jadran, lokalna nevremena s pljuskovima, grmljavinom, mjestimice i tučom.

Ne smije se isključiti ni mogućnost pijavica danas na sjevernom Jadranu, a tijekom sutrašnjeg i preksutrašnjeg dana vjerojatno i južnije”, naveo je Vakula.




Stiže velika promjena vremena: Temperatura će pasti, očekuju se oluje i grmljavinska nevremena




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.