fbpx

V.d. ravnatelj Stipić traži smjenu Silvije Luks

Autor: dnevno.hr

Riječ je o priopćenju u kojem se navodi da je NO upozorio upravu na rasipanje novca na službeni put HRT-ovaca u Las Vegas, no Stipić tvrdi kako NO nije o tome niti raspravljao.

V.d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić danas je predložio privremenom glavnom ravnatelju HRT-a Josipu Popovcu da zatraži od Hrvatskog sabora razrješenje predsjednice Nadzornog odbora HRT-a Silvije Luks, javlja HTV na svome portalu.

Navode kako je Silvija Luks javno na HRT-ovu intranetu dala priopćenje da je Nadzorni odbor donio odluku koju nije donio, odnosno objavila nepostojeći zaključak sa sjednice Nadzornog odbora HRT-a, čime je prema mišljenju v.d. ravnatelja Stipića povrijedila Zakon o HRT-u i opće akte HRT-a te takvim svojim djelovanjem narušila ugled HRT-a.

– Tako se možda moglo raditi na Yutelu, ali na Hrvatskoj televiziji neće – kategoričan je v.d. ravnatelja HTV-a.


Riječ je o priopćenju u kojem se navodi da je uprava bila upozorena na rasipanje novca vezano za službeno putovanje troje HRT-ovaca na TV sajam u Las Vegas, odnosno ‘da je NO upozorio privremenog glavnog ravnatelja na financijske posljedice nekih poslovnih odluka koje javnost s pravom iščitava kao nepotrebno trošenje javnog novca’.

No, prema Stipićevim saznanjima, nadzorni odbor navodno o tome nikad nije raspravljao.

– To je priopćenje HRT-a. Sabor me imenovao, on me može i smijeniti kad god hoće. A glede tvrdnji g. Stipića, postoje dokumenti i zapisnik sa sastanka NO, koji je on bojkotirao. A sjednice Nadzornog odbora nisu javne – javna su priopćenja pa su tako priopćenje koje je objavljeno na HRT-ovu intranetu potpisali svi članovi NO HRT-a – kazala je Silvija Luks za Večernji list.


Cenzura, samovlada, nelegalno vodstvo i USKOK na HTV-u

‘Mislav Stipić već je šest mjeseci nelegitimno v.d. ravnatelja HTV-a’
Nema spasa za HRT dok Prisavljem drmaju cenzori, sukobi interesa i politika

Privatni interesi privremenog ravnatelja HTV-a na nacionalnoj televiziji

Mislav Stipić i ekipa iz Europskog pokreta u akciji razaranja HTV-a
Posljednji trzaji trojice HDZ-ovih cenzora – Kunića, Stipića i Popovca

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.