Šibenski portal

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Kangali siju strah u Perkoviću, zaklali su psa, stanovnici strahuju za vlastite živote

Autor: Dnevno

Dva kangala i hrvatski ovčar u vlasništvu šibenskog odvjetnika Šime Mrdeže već dulje vremena siju strah u Perkoviću, a u noći sa subote na nedjelju zaklali su psa Ante Vučića, neslužbeno su to potvrdili iz policije za Šibenski portal.

Mještani se zbog krvoločnosti kangala, turskih pastirskih pasa čija težina doseže i do 70 kg, u strahu za vlastite živote.

Ante Vučića je u noći sa subote na nedjelju u tri sata probudio lavež više pasa. Izišao je na balkon i shvatio da dolazi od strane gdje mu je zavezan pas.

”Proćirio sam da vidim što se događa, uperio bateriju u mrak i vidio tri psa kako kolju mog psa Cuku, mješanca tornjaka i njemačkog ovčara kojeg sam imao devet godina. Bili su to psi mog susjeda Šime Mrdeže, a pse ‘znam’ jer ih viđam. Stari su godinu dana, a otkad su se vratili s planine, svi ih se boje u selu. Počeo sam vikati i tući ih kamenjima pa su psi pobjegli, ali moj pas je ostao na podu ležati i jedva je disao” rekao je Vučić.

Bilo je jako puno krvi, a pas je bio na izdisaju jer su mu kangali rastrgali utrobu i pregrizli vrat. Šokorani Ante ja odmah pozvao policiju.
”Policajci su slikali par slika, napisali izvještaj i rekli mi da nazovem komunalce i veterinarsku inspekciju. Kad su pasi pobjegli, kretali su se obližnjim cestama, lajali i trčali za autima. Počela je kišica pa sam mrtvog psa pokrio radi inspekcije, a budući da je bila nedjelja, u ponedjeljak ujutro sam sve prijavio veterinarskoj inspekciji”, rekao Vučić.

U nedju ujutro nazvao je čobana koji čuva ovce za Mrdežu, ali on ga je prebacio na vlasnika. No, za pet minuta ga je nazvao Mrdeža i ispričavao se.

”Ajme oprosti. Nije namjerno, pasi su pobjegli čobanu. Spreman sam na suradnju. Hoćeš da ti dam novce ili da ti kupim novog pasa?”, upitao ga je Mrdeža svaljujući krivicu na čobana.
Nešto prije 11 sati došao je pastir Mirzo koji im je rekao kako još uvijek ne zna gdje su psi jer se nisu vratili kući.

Antin susjed Željko Mrdeža dodao je da se problemi sa psima događaju godinama. Upozoravali su Mrdežu više puta te zvali policiju.

”Trebamo li čekati da se nešto dogodi našoj djeci? Mrdeža je čovjek od zakona, vlasnik životinja, pa on valjda zna kako takvi psi moraju šetati ulicom. Ali on je osobno meni govorio da su to životinje s pedigreom, pametne, školovane i da ne mogu ništa napraviti. Iz dana u dan dolaze meni i u vrt, dvorište… Jednom su mi u konobu došli, a to su životinje od stotinu kila”, upozorio je susjed Mrdeža.

U Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj su za Šibenski portal potvrdili da su tri psa u vlasništvu 66-godišnjaka ubila psa 43-godišnjaka. Izvidi su još u tijeku, a nakon što sve bude gotovo, javnost će biti upoznata sa slučajem.
Odvjetnik Šime Mrdeža, vlasnik pasa koji s čobanom čuvaju njegovo stado ovaca, rekao je da se za pse pobrinuo.

”Ima čovjek koji vodi računa o tome. Psi su zatvoreni i nema opasnosti. Imam raspravu i ne mogu sada o tome pričati”, rekao je Mrdeža.

Šibenski portal
Šibenski portal

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.