Plenković: ‘Ova je godina bila jedna od najizazovnijih od završetka Domovinskog rata’

Autor: dnevno.hr

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković u Hrvatskom je saboru predstavio Godišnje izvješće o radu Vlade.

‘Vlada je u proteklih godinu dana ispunila velik dio programa, a s tim nastavljamo i dalje’, naglasio je Plenković na početku svojeg izlaganja pred Hrvatskim saborom.

‘Ova je godina bila za Republiku Hrvatsku jedna od najizazovnijih od završetka Domovinskog rata i to na gospodarskom, političkom i društvenom planu’, rekao je Plenković te se potom referirao na prirodne nepogode koje su zadesile zemlju među kojima brojni požari i poplave, a potom i kriza u Agrokoru, problemi arbitraže oko Ine i ostalo.

‘U središtu svakog poteza Vlade stoga je hrvatski čovjek sa svojim brigama, nadama i očekivanjima. Naš osnovni cilj je osigurati kvalitetniji život, viši životni standard i što bolje mogućnosti za osobni razvitak’, kazao je te potom dodao da je u prvoj godini njegovog mandata značajno povećana financijska potpora roditeljima.

Naglasio je i kako je prvi zadatak koji stoji pred Vladom, zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske. Najavio je i od iduće godine pilot projekte za testiranje obrazovnog programa i kurikularne reforme.

‘Novi program treba spojiti obrazovni sustav sa stvarnim potrebama tržišta rada, jasno ukorijeniti identitetska pitanja, vrijednosni sustav, hrvatsku povijest, hrvatski jezik i hrvatsku kulturi, ali i široko opće znanje i otvorenost prema svijetu’, rekao je.

‘Gradimo cjeloviti, pravedan i transparentan sustav socijalne skrbi za ljude u potrebi – siromašne, bolesne, osobe s invaliditetom. Tijekom ove godine više od 1,2 milijuna umirovljenika dobilo je 2,75 posto veće mirovine

Vlada će i dalje ustrajno raditi na očuvanju stabilonosti gosdpodarstva i očuvanju njegovog rasta’, naglasio je Plenković.

Uskoro opširnije…

 

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.