UŽIVO: Milinović: Nisam primao novac, Pavošević je krivotvorila uplatnice!

Autor: hina

Bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević rekla je da je Darko Milinović od 2008. mjesečno dobivao po 10 tisuća kuna, no po novac nije dolazio svaki mjesec. On tvrdi da je jedini novac kojeg je uzeo bio onaj za obnovu crkve u mjestu Bilaj.

U sudski spis u slučaju ‘Fimi media’ uvršten je odbačaj kaznene prijave koju je bivši HDZ-ov ministar Darko Milinović podnio protiv nepoznatog krivotvoritelja nakon što je optužena stranačka blagajnica Branka Pavošević u istrazi posvjedočila da je Milinoviću po nalogu Ive Sanadera mjesečno isplaćivala 10 tisuća kuna iz HDZ-ovog crnog fonda.

O odbačenoj Milinovićevoj prijavi zbog krivotvorenih isplatnica USKOK-ova tužiteljica u slučaju Fimi media sud je izvijestila prije nego što je Milinović sjeo na klupu za svjedoke kako bi ispričao svoju verziju priče o navodnom izvlačenju novca iz državnih institucija i tvrtki kojim je punjen stranački crni fond.

Bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević, koja je priznala nedjelo, posvjedočila je u istrazi da je ilegalni novac, po Sanaderovu nalogu, isplaćivala nekolicini stranačkih dužnosnika, među kojima je bio i Milinović. On je, navodno, od 2008. mjesečno dobivao po 10 tisuća kuna, no po novac nije dolazio svaki mjesec.

Svoje tvrdnje Pavošević potkrijepila je dvjema isplatnicama na 20 i 30 tisuća kuna, za koje Milinović tvrdi da su krivotvorene.

Priznaje da je jedini novac koji je primio bilo 70 tisuća donacije za obnovu crkve u ličkom mjestu Bilaj, što je i danas ponovio na Županijskom sudu.

Prijavu protiv nepoznatog krivotvoritelja koju je općinsko državno odvjetništvo odbacilo, a USKOK ju uvrstio u sudski spis, Milinović je podnio u tijeku nedavne utrke za predsjednika HDZ-a u kojoj je za novog predsjednika te stranke izabran Tomislav Karamarko.

Milinović je svjedočio i o načinu donošenja odluka na sjednicama Predsjedništva HDZ-a kojima je godinama nazočio kao član, a do posljednjih stranačkih izbora i kao potpredsjednik HDZ-a.




Optužbe da su iz državnih institucija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna, kojima su uglavnom punili stranački ‘crni fond’, uz Branku Pavošević priznao je i bivši stranački rizničar Mladen Barišić te vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak.

Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček tvrde da su optužbe protiv njih konstrukcija, dok se HDZ brani da je ‘crni fond’ nastao bez znanja stranačkih tijela.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.