Foto:_Ilustracija

UŽAS U SPLITU! CIPELARILI SEZONSKE RADNIKE, MEĐU NJIMA I DJEVOJKU

Autor: Dnevno

U Supetru na otoku Braču 20-ak nasilnika pretuklo je pet sezonskih radnika od kojih je bila i jedna djevojka. Pretučeni su se vraćali iz noćnog izlaska, kada ih je grupa nasilnika zaskočila i pretukla. Od dvadeset ljudi koji su ih pretukli, policija je uhitila dvojicu.

Među pretučenim sezonskim radnicima trojica su iz Slavonije, jedan je s Brača, a djevojka iz Varaždina. Napadnuti mladić ispričao je za 24 sata kako su napadači samo u trenutku iskočili odasvud i krenuli na njih.

“Prvo su urlali: Tko je od vas Srbin, tko je Srbin? Mi nismo rekli ni riječi, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su nas počeli iz čista mira udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Ova je djevojka pokušala obraniti kolegu, legla je na njega na tlo i zagrlila ga kako bi ga prestali udarati, ali su oni nastavili cipelariti i njega nju”, kaže napadnuti mladić. Mladić s Brača najteže je ozlijeđen te mu je slomljen nos na četiri mjesta.

“Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare blizu koje su prostorije Torcide u Supetru. Ova dva momka koja su bila s nama u društvu su iz Vukovara, ali su srpske nacionalnosti, i vjerojatno su ih napadači čuli kako pričaju. A kad su nas nakon 200-tinjak metara zaskočili, samo su vikali: ‘Tko je od vas Srbin’ i ‘Ubij Srbina‘. Cipelarili su nas sigurno deset minuta dok nije naletio taksist koji nas je spasio. Nije to bila domaća ekipa, iako sam prepoznao jednog s Brača. Ovi drugi su većinom po govoru bili Splićani”, rekao je mladić s Brača za 24 sata.

Iz policije su priopćili kako su uhitili dvojicu napadača te da je protiv njih podnesena kaznena prijava.

“Policijski službenici upućeni su na mjesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili. Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholiziranost te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije”, stoji u priopćenju, a prenose 24 sata.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja.




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.