Cropix / Facebook

UVREDE, UCJENE, PRIJETNJE! Eskalacija sukoba u Varaždinu! Tko je načeo zabranjenu temu?

Autor: Ines Brežnjak

Na sjeveru Hrvatske, kako stvari stoje, jako se zakuhalo. Iako su neki mislili da će u svojim redovima imati “pijune” koji će dizati ruke kako njima odgovara, do toga nije došlo. Barem ne u Varaždinu, gdje je jedan od, sada već bivših vijećnika Nezavisne liste varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka odlučio stati na kraj svemu lošemu te se pobunio protiv sustava.

Zbog toga je, naravno, dobio “packe”, odnosno prijetnje jer se usudio usprotiviti Čehoku. Sve je počelo na 19. sjednici Gradskog vijeća, održanoj 27. svibnja, a gdje je došlo do sukoba unutar vijećnika GLAS-a zbog sporne točke vezane uz nagodbu Grada Varaždina i T&H Investa. Sporno u svemu tome bilo je to što je za skidanje točke o nagodbi između Grada Vraaždina i T&H Investa glasao i Mladenović, koji je u Vijeće izabran s liste Ivana Čehoka.

Nakon glasanja došlo je do verbalnog sukoba između Čehoka i Mladenovića, a Mladenović je nastavio svoj rad u Vijeću kao nezavisni zastupnik.

No situacija se nije razvijala u dobrom smjeru, a varaždinski gradski vijećnik Denis Mladenović poslao je priopćenje u kojem stoji kako je pred njega postavljen ultimatum da svoj vijećnićki mandat stavi na raspolaganje nezavisnoj kandidacijskoj listi Ivana Čehoka. To je odbio učiniti, a svoju je odluku potvrdio i za naš portal.

“Obavještavam vas da mi je postavljen ultimatum da danas, 30. srpnja, u podne dam svoj mandat gradskog vijećnika na raspolaganje nezavisnoj kandidacijskoj listi Ivana Čehoka s koje sam izabran u Gradsko vijeće Grada Varaždina, međutim, to sam odbio.

U protekla dva tjedna iskreno sam razmišljao da to i učinim jer uskoro očekujem rođenje drugog djeteta, a svakodnevno sam pod velikim stresom u iščekivanju rujna, sljedećih sjednica Gradskog vijeća i vrlo važnih odluka za Grad Varaždin, a samim time i njegove građane.

S druge strane, u više navrata u posljednje vrijeme rečeno mi je da se maknem iz Gradskog vijeća i politike jer ću biti ‘samljeven’. Shvatio sam to ozbiljno, te ako se to nastaviti, bit ću primoran obratiti se za pomoć nadležnim institucijama.




Svjestan sam mogućih posljedica za sebe – od egzistencijalnih do javnog blaćenja, sramoćenja i potencijalnog medijskog linča onih kojima očito smetam, međutim, ne želim ni po koju cijenu odustati od štićenja interesa naših sugrađana i borbe za ‘bolje sutra’ svih nas i naše zajednice.

Tužan sam što je samo nekolicina građana Varaždina svjesna ozbiljnosti političke situacije u gradu i upućena u problematiku politike koja, na kraju krajeva, kroji njihovu sudbinu i živote  njihove djece i okoline.

Smatram da bi grad u kojem živimo trebao biti grad ugodan za život i po mjeri svakog čovjeka, što je nekad i bio”, stoji u priopćenju koje je danas poslao Mladenović.




Inače, sve je krenulo od davanja suglasnosti na sklapanje nagodbe između grada Varaždina i T&H Investa u vezi sa sporovima proizišlima iz ugovora o kupoprodaji i zamjeni nekretnina iz svibnja 2009. godine. O toj bi točki trebali odlučivati varaždinski gradski vijećnici u Gradskom vijeću, no kako stvari stoje, Čehok ipak, barem zasad, neće dobiti “zeleno svjetlo” za to.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.