Foto: Vlado Kos / CROPIX

UTVRĐENI STRUČNI PROPUSTI: Zbog neuspjelog pobačaja smijenjena predstojnica Klinike za ginekologiju

Autor: Dnevno.hr

U osječkom KBC-u smijenjena je predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

Do toga je došlo nakon što je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila stručne propuste u slučaju neuspjelog prekida trudnoće u ožujku ove godine, potvrdili su Hini u ponedjeljak u bolničkom Ravnateljstvu.

Prije smjene izvršen je inspekcijski nadzor u KBC-u Osijek koji im je početkom lipnja poslao ministar Vili Beroš nakon što je pacijentica M.J. ispričala medijima da su joj na Klinici za ginekologiju neuspješno obavili zahvat prekida trudnoće.

S obzirom na utvrđene stručne propusti u radu klinike, ravnatelj KBC-a Osijek donio je odluku o razrješenju predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju, kao odgovorne osobe, piše HRT.

Ravnateljstvo KBC-a Osijek navodi da su postupili sukladno rješenju nadležne inspekcije, a posebno ističu da su i prije dolaska inspekcije proveli unutarnju kontrolu. Sukladno nalazima unutarnje kontrole, izvršili su, kažu, dio korekcija rada Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.