Igor Kralj/PIXSELL

USKORO NA SLOBODI: Odvjetnik potvrdio kada Krešo Petek izlazi iz Remetinca

Autor: Andrej Jelušić

Krešo Petek, prvooptuženi u aferi Janaf, u nedjelju izlazi iz pritvora u Remetincu, potvrdio je njegov odvjetnik Veljko Miljević za RTL.

Na danas održanom ročištu Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda odbijene su žalbe i USKOK-a i Miljevića te je odlučeno da na snazi ostaje odluka o Peterom pritvaranju do nedjelje, ali se ona neće produžiti pa Petek u nedjelju izlazi iz pritvora.

Podsjetimo, prije mjesec dana sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produljio je do 17. siječnja pritvor Peteku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

USKOK sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodno podmićivao i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i Nove Gradiške Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.