fbpx

USKOK je obustavio istragu protiv Ivana Jarnjaka

Autor: M.S.

Petar Pavković, odvjetnik Ivana Jarnjaka, rekao je da njegov klijent nije sklapao nikakve nagodbe s USKOK-om, već su odustali od istrage zato što nije bilo nikakvih dokaza koji bi ga povezivali s crnim fondovima.

USKOK je Ivana Jarnjaka, bivšeg glavnog tajnika HDZ-a, ‘skinuo s tapete’. Nalog o obustavi istrage donesen je 2. prosinca. No protiv HDZ-a, bivšeg glasnogovornika stranke, Ratka Mačeka, bivšeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, rizničara Mladena Barišića i blagajnice Branke Pavošević USKOK još uvijek namjerava podići optužnicu zbog crnih fondova koji su godinama egzistirali u HDZ-u.

Petar Pavković, odvjetnik Ivana Jarnjaka, rekao je za Večernji list da njegov klijent nije sklapao nikakve nagodbe s USKOK-om, već su odustali od istrage zato što nije bilo nikakvih dokaza koji bi ga povezivali s crnim fondovima.

– USKOK je obustavio istragu nakon ocjene rezultata dokaznog postupka. Nema dokaza da bi Ivan Jarnjak bio član grupe koja se udružila radi počinjenja kaznenog djela, niti je Jarnjak sudjelovao u prikupljanju sredstava za crni fond niti je raspolagao tako prikupljenim novcem – objasnio je Pavković.


Jarnjaka se istraživalo u sklopu istrage o crnim fondovima, a sumnjičilo ga se da je uz Ratka Mačeka, Ivu Sanadera, Branku Pavošević, Nevenku Jurak, Bojana Dimića, Anitu Lončar Papeš i pravnu osobu HDZ od 2003. do početka 2009. godine sudjelovao u izvlačenju desetaka milijuna kuna iz državnih tvrtki preko Fimi medije.

USKOK je sumnjao da je Jarnjak uz Mačeka bio posrednik koji je novac iz crnih fondova donosio Branki Pavošević. Primjerice, jednom prilikom, tvrdio je USKOK, Jarnjak je primio oko 2 milijuna kuna, što blagajnica Pavošević nije evidentirala u poslovnim knjigama. Stoga, tužitelji smatraju da je na taj način skupljen novac za crni fond HDZ-a, za koji se pretpostavlja da je iznosio najmanje 23 milijuna kuna.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.