USKOK istražuje ravnatelja Carinske uprave

Autor: hina

Istraga protiv Barišića vodi se zbog sumnje da je nezakonito posredovao kako bi Fimi-media dobila posao marketinga i oglašavanja od državnih poduzeća Ine i Croatia osiguranja.

Ravnatelj Carinske uprave i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić pod istragom je USKOK-a zbog nezakonitog posredovanja, doznaje se od njegova branitelja Ante Madunića, koji je potvrdio da je njegov branjenik primio nalog o otvaranju istrage, ali još nije pozvan na ispitivanje.

Madunić zbog tajnosti istrage nije želio govoriti o pojedinostima, nego je samo kratko napomenuo da je u konkretnom slučaju njegov branjenik jedini osumnjičenik.

USKOK je potvrdio da se ‘na predmetu radi’, no ništa više nije želio otkriti.

Neslužbeno se doznaje da se istraga protiv Barišića vodi zbog sumnje da je nezakonito posredovao kako bi Fimi-media, tvrtka njegove dugogodišnje prijateljice Nevenke Jurak, dobila posao marketinga i oglašavanja od državnih poduzeća Ine i Croatia osiguranja.

Sporno posredovanje

U medijima se još prije nekoliko mjeseci Barišićevo ime povezivalo s navodnim namještanjem višemilijunskih poslova za Fimi-mediju, tvrtku koja je, po pisanju tiska, dobivala poslove marketinga i oglašavanja za državna poduzeća, najčešće bez javnog natječaja. U travnju 2007. tadašnji premijer Ivo Sanader navodno je na sastanku u vladi tražio od čelnika državnih tvrtki suradnju s Fimi-medijom, čija je vlasnica nekoliko puta opovrgavala sve sumnje. Ona tvrdi kako nije imala političkog pokrovitelja te da je s Barišićem dugogodišnja prijateljica.

Barišića je krajem siječnja ove godine predsjedništvo HDZ-a smijenilo s mjesta stranačkog rizničara jer, kako je tada izjavila predsjednica stranke Jadranka Kosor, taj posao i nije obavljao otkako je ona na čelu stranke.




Na upit hoće li Barišića smijeniti s mjesta ravnatelja carine dva dana poslije u Hrvatskome saboru je rekla kako će vlada reagirati dozna li da bilo koji državni tajnik ili ravnatelj uprave svoj posao ne radi po zakonu.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.