Uredniku Hrvatske uživo otkaz zalijepili na oglasnu ploču!

Autor: Damir Kramarić

Veljko Jančić bio je jedan od glavnih kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a, a u prvom krugu natječaja dobio je glasove većine.

Nakon što je Veljko Jančić, dugogodišnji koordinator i urednik vrlo gledane emisije Hrvatska uživo, odbio primiti na brzinu i pod vrlo sumnjivim okolnostima sročen otkaz, odgovorni su odluku o otkazu zalijepili na oglasnu ploču, te mu na vrlo sramotan način tako poručili da mu je zabranjeno raditi na HTV-u.

– Skinut sam sa spiska urednika Hrvatske uživo i poručeno mi je da imam rok od 22 dana da na odluku o otkazu podnesem žalbu. Angažirao sam odvjetnika Čedu Prodanovića, koji će napisati žalbu na ovu vrlo ishitrenu i isforsiranu odluku – kaže Veljko Jančić, čovjek koji je donedavno bio glavni kandidat za novog glavnog ravnatelja HRT-a, no kojeg su zbog njegove kandidature, kao i zbog “vrućih” emisija o stanu Jadranke Kosor, te o malverzacijama Siniše Grgića, potpredsjednika Programskog vijeća HRT-a, čelnici HRT-a očitu uzeli na zub.

Vijećnici traže izvanrednu sjednicu Programskog vijeća

Zbog njegovog otkaza reagiralo je i nekoliko vijećnika Programskog vijeća HRT-a koji su od Zvonka Milasa, predsjednika Vijeća, zatražili sazivanje izvanredne sjednice Programskog vijeća.

Već početkom slijedećeg tjedna morala bi biti sazvana sjednica Vijeća, na kojoj ćemo vidjeti čime na HRT-u pravdaju tako ishitreni otkaz vrlo iskusnom i uglednom uredniku – rekla je za dnevno.hr Sanja Modrić, jedna od članica Programskog vijeća.

Atmosfera nepovjerenja i straha na HRT-u

– U predstavljanju svoga programa kandidat Jančić ukazao je na neke nepravilnosti u radu HRT-a i predložio načine rješavanja brojnih programskih i poslovnih problema – istaknuli su u svom pismu predsjedniku Vijeća Hašim Bahtijari, Damir Grubiša, Dragan Crnogorac, Sanja Modrić i Marina Škrabalo te naveli kako je čitav slučaj stvorio atmosferu nepovjerenja i straha i time otežao izbor glavnog ravnatelja jer moguće kandidate iz reda zaposlenih na HRT-u odvraća od namjere da se na javni natječaj i prijave.




Jančić je u prvom krugu natječaja za glavnog ravnatelja dobio glasove većine članova Programskog vijeća. Dijelom je upravo to razlog njegovu otkazu, tvrde mnogi njegovi kolege.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.