Petar Glebov/PIXSELL

Upoznajte ‘sastav’ s kojim Narodna koalicija juriša po pobjedu na parlamentarnim izborima

Autor: I. Međugorac

Kako se doznaje na kampanju ne planiraju previše trošiti. Kažu kako će broj plakata svesti na minimum, a oglašavanje u najvećoj mjeri usmjeriti na društvene mreže.

Glavni odbor SDP-a na sjednici koja bi se trebala održati u četvrtak predstaviti će kandidate na izbornim listama svoje Narodne koalicije, a u skladu s time neka imena već su procurila u javnost.

U prvoj izbornoj jedinici koja obuhvaća centar Zagreba i sjeverozapad zagrebačke županije listu će predvoditi predsjednik Partije Zoran Milanović uz potporu HNS-ove Vesne Pusić i svojega kolege Davora Bernardića. Ambicioznom Zokiju, prema za sada dostupnim informacijama suprostavit će se nikad snažnija ekipa Andrej Plenković i Božo Petrov te doktor Drago Prgomet.

Prvi na listi u drugoj izbornoj jedinici biti će Gordan Maras, a drugi župan Zagrebačke županije HSS-ov Stjepan Kožić. Inače, ova je jedinica ranije bila rezervirana za Josipa Leku, koji se ipak nešto bolje uhlijebio odlazeći u Ustavni sud.

Treću izbornu jedinicu rezervirali su SDP-ovci uobičajeno za svojeg Hajdaš Dončića, a pridružiti će mu se HNS-ov Milorad Batinić.
Četvrta izborna jedinica, koja slovi kao jaka HDZ-ova utvrda tražila je jaka imena, a u tom se slučaju Partijski moćnici odlučuju za Domagoja Hajdukovića te šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka, koji je u tome kraju sve samo ne omiljen. Stari lisac Zdravko Ronko ezdepeove boje braniti će u petoj, a Mirando Mrsić u šestoj izbornoj jedinici. Mjesto u sedmoj izbornoj listi rezervirano je za najpoznatiju SDP-ovku Milanku Opačić kojoj društvo pravi Krešimir Beljak, pa će ljupka Milanka na predizbornim skupovima morati pripaziti gdje parkira svoj automobil.

Milanoviću mili Željko Jovanović i Peđa Grbin smješteni su u osmu izbornu jedinicu, a tu su i Silvano Hrelja, predsjednik umirovljenika te HNS-ova Nada Turina Đurić. Potencijalna ministrica zdravstva i šefica Glavnog odbora SDP-a Romana Jerković dobiva tek peto mjesto. Listu u devetoj izbornoj jedinici predvoditi će Ranko Ostojić, a tu Zoki čuva mjesto i za Sabinu Glasovac te Ivana Klarina, svoj mladi dvojac kojemu neoposivo vjeruje.

Deseta izborna jedinica baza je Norsia Lalovca, Branka Grčića i Arsena Bauka.

Kako se doznaje na kampanju ne planiraju previše trošiti. Kažu kako će broj plakata svesti na minimum, a oglašavanje u najvećoj mjeri usmjeriti na društvene mreže. Uz to, računaju kako će im ublažena pravila praćenja kampanje osigurati dodatni medijski prostor, s obzirom da će elektronički mediji, osim specijaliziranih emisija, u kojima jednak prostor moraju dati svim listama, moći organizirati i posebna sučeljavanja lista kojima ankete daju veće izglede za ulazak u Sabor.




Autor:I. Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.