Dnevno.hr

‘UPOMOĆ, ČUDAK IZ ŠUME PUŠTA PSE NA DJECU! ‘Nosi maskirnu uniformu i živi u šumi, zarobljen je u ’91. BOJIMO SE!’

Autor: Dnevno.hr

“Ne znam točno koliko taj čovjek ima pasa, možda i više od deset. Samo znam da moje dijete tim putem ide u školu i svaki dan drhti od straha jer ga psi nanjuše i uz lajanje istrčavaju iz šume”, požalila nam se stanovnica “Bandićeve zgrade” u Novom Petruševcu.

Kaže kako je mislila da će problemi s Romima nastanjenima u toj zgradi biti jedini problemi, ali s početkom nove školske godine suočila se s činjenicom da u njezinoj neposrednoj blizini živi “usamljeni čudak” kraj kojega njezino dijete prolazi svakoga dana na putu do škole:

“Izgleda kao da je zarobljen u ratnim godinama… Odjeven je u maskirno odijelo i živi s mnoštvom pasa u Petruševačkoj šumi. Sve je to prilično jezivo i osjećam nemir kada dijete pošaljem u školu jer me strah da ga ti zapušteni psi ne zaraze ili, ne daj, Bože, rastrgaju. Osim toga, taj čovjek živi okružen smećem”, doznajemo od naše zabrinute sugovornice.

Da je njezin strah bio opravdan, kaže, shvatila je u trenutku kada su joj starosjedioci ispričali kako se za iseljenje tog čovjeka pisala i peticija:

“Ni to nije sve… Nedavno je pustio pse na tri romska djeteta, no nitko im nije vjerovao”, dijeli s nama stanovnica sporne zgrade u koju je gradonačelnik uselio nekoliko desetaka romskih obitelji i u kojoj od prvoga dana nema mira.




“Fizički obračuni, razbijanje automobila, vrištanje, psovanje… To je moja svakodnevica… Uistinu mi, pored toga svega, nije preostalo snage da se borim i protiv čovjeka iz šume koji očigledno nema kontrolu nad sobom i svojim postupcima”, rekla je za kraj.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.