fbpx
Screenshot/Facebook/Rent a boat-Pirovac

UOČEN JOŠ JEDAN MORSKI PAS KOD PIROVCA! Plivao je u plićaku, ali svi tvrde da nema razloga za paniku

Autor: Dnevno.hrstraha nema

Ovih su dana snimljeni morski psi kod Medulina i Pomera u Istri, a u subotu je jedan uočen i u moru kod Pirovca. Morski pas je plivao u plićaku, a video u objavili djelatnici lokalne firme za iznajmljivanje brodova. Uz video koji su objavili u šali su napisali i da organiziramo ronjenje s morskim psima.

“Morski pas u plićacima više nisu rijetkost, a zabilježeno je vise od 30 vrsta morskih pasa u Jadranu. Kako je već spomenuto u medijima, pretpostavlja se da je morski pas viđen u Pirovcu isti onaj snimljen u Medulinu prije 2 dana.

Naime, nema potrebe za panikom jer se najvjerojatnije radi o morskom psu lisici ili modrulju. Lisica je vrsta morskog psa koja može narasti do 5 metara, te je zaštićena vrsta morskog psa kao i Modrulj”, napisali su nakon objave videa na svojoj službenoj Facebook stranici.


Naglasili su da također napadi morskih pasa na ljude su prava rijetkost.

“Štoviše, nije prvi put da je ova vrsta viđena u plićaku, a turisti su počeli gledati na ovu pojavu više kao atrakciju, nego što širi paniku. Važno je naglasiti kako da otkako se vode službene statistike morski psi u Jadranu nisu na smrt rastrgali ni jednog jedinog Istrijana, Kvarnerca ili Dalmatinca”, poručili su.

Autor:Dnevno.hrstraha nema
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.